Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υπ. Τουρισμού: Δωρεάν μετεκπαίδευση εργαζομένων στον τουρισμό

ΑρχικήΝέαΥπ. Τουρισμού: Δωρεάν μετεκπαίδευση εργαζομένων στον τουρισμό
spot_img

cibum team

Με απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη ξεκινά η μετεκπαίδευση εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων του τουριστικού κλάδου σε 10 πόλεις της χώρας μας.

 

- Advertisement -

   Πιο συγκεκριμένα, για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021 ξεκινά η λειτουργία 21 τμημάτων μετεκπαίδευσης με 5 προσφερόμενες ειδικότητες. Οι ειδικότητες είναι οι εξής: (α) υπηρεσία υποδοχής, (β) επισιτισμός, (γ) μαγειρική τέχνη, (γ) ζαχαροπλαστική τέχνη και (ε) οροφοκομία. Τα τμήματα μετεκπαίδευσης συνιστούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών. Απευθύνονται σε εργαζομένους και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους, οι απόφοιτοι αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η συνεχιζόμενη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του τουρισμού.

   Όπως δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη: «Η συνεχιζόμενη κατάρτιση, επανακατάρτιση και μετεκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως για έναν κλάδο τόσο δυναμικό και παραγωγικό όσο ο τουρισμός. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, στις δυνατότητές τους και τους εφοδιάζουμε με τα απαραίτητα εφόδια για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα του διαρκώς και ταχύτατα μεταλλασσόμενου τουριστικού κλάδου της μετά COVID-19 εποχής. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με τη φετινή χρονιά, ήδη προετοιμαζόμαστε για την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά. Ήδη δρομολογούμε τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο τα προγράμματα μετεκπαίδευσης της περιόδου 2021-2022 του υπουργείου να εκκινήσουν ήδη από τον ερχόμενο Νοέμβριο προς όφελος των εκπαιδευομένων μας».

   Η παρακολούθηση των προγραμμάτων παρέχεται δωρεάν και είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος. Η διδασκαλία έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες και περιλαμβάνει θεωρητικό καθώς και εργαστηριακό κομμάτι. Οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται, για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον Ο.Α.Ε.Δ..

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα