cibum team
Συνεχίζοντας τη δημιουργική τους συνεργασία, η Ζυθοποιία Πηνειού ενώνει ξανά τις δυνάμεις της με την Ζυθοποιία Αναστασίου και παρουσιάζουν τη νέα τους συλλεκτική και περιορισμένη σε ποσότητα μπίρα, την Ντορτ Lager.
Οι μπίρες Dortmunder Export Lager άρχισαν να παρασκευάζονται το 1873 στη βιομηχανική περιοχή Dortmund της Γερμανίας, ως απάντηση των ζυθοποιών στην pale – pilsner μπίρα. Η πολύωρη και σκληρή εργασία στα ανθρακωρυχεία και τις χαλυβουργικές της περιοχής, έκαναν τους εργάτες να αναζητούν πιο «δυνατούς» τύπους μπίρας.
Οι Dortmunder μπίρες κυμαίνονται μεταξύ 4.8 – 6.0% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Άλλωστε, ο όρος “Export” (ή “Exportbier”) κατά την Γερμανική ζυθοποιητική παράδοση υποδηλώνει μία μπίρα δυνατή που παραπέμπει σε μεγαλύτερο αριθμό abv.
Έχει τα χαρακτηριστικά 2 διαφορετικών στυλ μπίρας, τον βυνώδη και γλυκό χαρακτήρα μίας Γερμανικής Helles και την πικράδα μίας Γερμανικής Pilsner. Αυτό το είδος έχει να κάνει με την ισορροπία, με μέτριο χαρακτήρα λυκίσκου και εμφανή αλλά μετριασμένη βυνώδη γλυκάδα.Αυτή η ιδιαίτερα βυνώδη γεύση που διαθέτει η Νορτ ταιριάζει άριστα με χοιρινά, μπιφτέκι, καπνιστά κρέατα, μοσχαρίσιο κρέας, έντονες μακαρονάδες και πίτσα. Η σχετική πικράδα επίσης που διαθέτει, ταιριάζει με πικάντικο φαγητό, αλλά τα γλυκά στοιχεία που συμπληρώνουν το ταϊλανδέζικο φαγητό και ινδικά πιάτα.
Εμφάνιση: Χρυσίζoν χρώμα, μέτριας διαύγειας με λευκό, σταθερό, παχύ, κρεμώδη αφρό, μεγάλης διάρκειας.
Χαρακτηριστικά: 25 IBU και 5.2% ABV
Την «ΝΤΟΡΤ» θα τη βρείτε στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Αναστασίου στο Χαλάνδρι και της Ζυθοποιίας Πηνειού στη Λάρισα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της www.pineiosbrewery.gr/eshop, και σε επιλεγμένες κάβες στην Αθήνα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη για εξαιρετικά περιορισμένη ποσότητα.
Δείτε:Εστίαση: άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τη χρηματοδότηση. Διαδικασία, προϋποθέσεις, ΚΑΔ, προθεσμίες.
Δείτε: Βεργίνα VS Heineken. Η κόντρα περί αθέμιτου ανταγωνισμού θα λυθεί από δικαστήριο του Άμστερνταμ.
Δείτε: Κολοκύθια με την κάππαρη στης Κιμώλου τ’ αστραφτερά νερά
Δείτε: Ανατροπές στη βιομηχανία τροφίμων λόγω διοξειδίου του τιτανίου, φέρνει η άποψη της ΕFSA
Δείτε: Τεράστια απάτη με νοθευμένο σαφράν στην Ισπανία
Δείτε: Τα πιο περίεργα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στον κόσμο
Δείτε: EFSA για διοξείδιο του τιτανίου: δεν θεωρείται πλέον ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων
Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ