Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
25.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεράστια απάτη με νοθευμένο σαφράν στην Ισπανία

ΑρχικήΝέαΤεράστια απάτη με νοθευμένο σαφράν στην Ισπανία
spot_img

cibum team


Η υψηλή τιμή του σαφράν (saffron) το καθιστά ελκυστικό για τροφικές απάτες. Στην Ισπανία μόλις αποκαλύφθηκε κύκλωμα εμπορίας νοθευμένου σαφράν.Υποστηριζόμενη από την Europol, η ισπανική αστυνομία αποκάλυψε πως μια εταιρεία τροφίμων που εδρεύει στο Ciudad Real εισήγαγε σαφράν, κυρίως από το Ιράν, και μετά το αναμίγνυε με άλλα βότανα και χημικά πρόσθετα, όπως χρωστικές (μάλιστα κάποιες ακατάλληλες για τρόφιμα) για να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους πριν την εξαγάγουν σε χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ. Οι απατεώνες ισχυρίζονταν ψευδώς ότι το σαφράν καλλιεργήθηκε στη διάσημη περιοχή La Mancha, στην οποία έχει απονεμηθεί το καθεστώς Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) για το μπαχαρικό από την ΕΕ. Έχουν ήδη εντοπιστεί περισσότερες από 500 αποστολές αυτού του νοθευμένου σαφράν, αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ (12 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την Europol. Το κύκλωμα πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε τα έσοδα της απάτης για να αγοράσει περισσότερα από 35 ακίνητα στην Ισπανία, με στόχο την νομιμοποίηση εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητές του.

ΠΗΓΗ: www.securingindustry.com 

- Advertisement -
crocus
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα