Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα συλλεκτική μπύρα από τις Ζυθοποιίες Πηνειού και Αναστασίου.

ΑρχικήΝέαΝέα συλλεκτική μπύρα από τις Ζυθοποιίες Πηνειού και Αναστασίου.
spot_img

cibum team

  Συνεχίζοντας τη δημιουργική τους συνεργασία, η Ζυθοποιία Πηνειού ενώνει ξανά τις δυνάμεις της με την Ζυθοποιία Αναστασίου και παρουσιάζουν τη νέα τους συλλεκτική και περιορισμένη σε ποσότητα μπίρα, την Ντορτ Lager.

Οι μπίρες Dortmunder Export Lager άρχισαν να παρασκευάζονται το 1873 στη βιομηχανική περιοχή Dortmund της Γερμανίας, ως απάντηση των ζυθοποιών στην pale – pilsner μπίρα. Η πολύωρη και σκληρή εργασία στα ανθρακωρυχεία και τις χαλυβουργικές της περιοχής, έκαναν τους εργάτες να αναζητούν πιο «δυνατούς» τύπους μπίρας.

Οι Dortmunder μπίρες κυμαίνονται μεταξύ 4.8 – 6.0% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Άλλωστε, ο όρος “Export” (ή “Exportbier”) κατά την Γερμανική ζυθοποιητική παράδοση υποδηλώνει μία μπίρα δυνατή που παραπέμπει σε μεγαλύτερο αριθμό abv.

Έχει τα χαρακτηριστικά 2 διαφορετικών στυλ μπίρας, τον βυνώδη και γλυκό χαρακτήρα μίας Γερμανικής Helles και την πικράδα μίας Γερμανικής Pilsner. Αυτό το είδος έχει να κάνει με την ισορροπία, με μέτριο χαρακτήρα λυκίσκου και εμφανή αλλά μετριασμένη βυνώδη γλυκάδα.Αυτή η ιδιαίτερα βυνώδη γεύση που διαθέτει η Νορτ ταιριάζει άριστα με χοιρινά, μπιφτέκι, καπνιστά κρέατα, μοσχαρίσιο κρέας, έντονες μακαρονάδες και πίτσα. Η σχετική πικράδα επίσης που διαθέτει, ταιριάζει με πικάντικο φαγητό, αλλά τα γλυκά στοιχεία που συμπληρώνουν το ταϊλανδέζικο φαγητό και ινδικά πιάτα.

Εμφάνιση: Χρυσίζoν χρώμα, μέτριας διαύγειας με λευκό, σταθερό, παχύ, κρεμώδη αφρό, μεγάλης διάρκειας.

Χαρακτηριστικά: 25 IBU και 5.2% ABV

Την «ΝΤΟΡΤ» θα τη βρείτε στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Αναστασίου στο Χαλάνδρι και της Ζυθοποιίας Πηνειού στη Λάρισα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της www.pineiosbrewery.gr/eshop, και σε επιλεγμένες κάβες στην Αθήνα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη για εξαιρετικά περιορισμένη ποσότητα.

 

Δείτε:Τρόφιμα σε κονσέρβα: είναι υγιεινά; Όλες οι πληροφορίες για θρεπτικότητα, απώλειες σε βιταμίνες και αλλοιώσεις.  

 Δείτε:Εστίαση: άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τη χρηματοδότηση. Διαδικασία, προϋποθέσεις, ΚΑΔ, προθεσμίες.   

Δείτε: Βεργίνα VS Heineken. Η κόντρα περί αθέμιτου ανταγωνισμού θα λυθεί από δικαστήριο του Άμστερνταμ.

Δείτε: Κολοκύθια με την κάππαρη στης Κιμώλου τ’ αστραφτερά νερά  

Δείτε: Εργασιακά: Όλες οι αλλαγές σε άδειες πατρότητας και μητρότητας, χρόνο, προϋποθέσεις, προαγωγές, απουσίες, άδεια για εξωσωματική γονιμοποίηση, άδεια για την παρένθετη μητέρα  

Δείτε: Ανατροπές στη βιομηχανία τροφίμων λόγω διοξειδίου του τιτανίου, φέρνει η άποψη της ΕFSA  

 Δείτε: Τεράστια απάτη με νοθευμένο σαφράν στην Ισπανία  

Δείτε: Στα κάγκελα εστίαση, ξενοδόχοι και λιανεμπόριο τροφίμων για τα self test του προσωπικού. Δεκάδες χιλιάδες € το κόστος 

Δείτε: Τα πιο περίεργα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στον κόσμο  

Δείτε: EFSA για διοξείδιο του τιτανίου: δεν θεωρείται πλέον ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων 

Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ  

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα