Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα συλλεκτική μπύρα από τις Ζυθοποιίες Πηνειού και Αναστασίου.

ΑρχικήΝέαΝέα συλλεκτική μπύρα από τις Ζυθοποιίες Πηνειού και Αναστασίου.
spot_img

cibum team

  Συνεχίζοντας τη δημιουργική τους συνεργασία, η Ζυθοποιία Πηνειού ενώνει ξανά τις δυνάμεις της με την Ζυθοποιία Αναστασίου και παρουσιάζουν τη νέα τους συλλεκτική και περιορισμένη σε ποσότητα μπίρα, την Ντορτ Lager.

Οι μπίρες Dortmunder Export Lager άρχισαν να παρασκευάζονται το 1873 στη βιομηχανική περιοχή Dortmund της Γερμανίας, ως απάντηση των ζυθοποιών στην pale – pilsner μπίρα. Η πολύωρη και σκληρή εργασία στα ανθρακωρυχεία και τις χαλυβουργικές της περιοχής, έκαναν τους εργάτες να αναζητούν πιο «δυνατούς» τύπους μπίρας.

Οι Dortmunder μπίρες κυμαίνονται μεταξύ 4.8 – 6.0% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Άλλωστε, ο όρος “Export” (ή “Exportbier”) κατά την Γερμανική ζυθοποιητική παράδοση υποδηλώνει μία μπίρα δυνατή που παραπέμπει σε μεγαλύτερο αριθμό abv.

Έχει τα χαρακτηριστικά 2 διαφορετικών στυλ μπίρας, τον βυνώδη και γλυκό χαρακτήρα μίας Γερμανικής Helles και την πικράδα μίας Γερμανικής Pilsner. Αυτό το είδος έχει να κάνει με την ισορροπία, με μέτριο χαρακτήρα λυκίσκου και εμφανή αλλά μετριασμένη βυνώδη γλυκάδα.Αυτή η ιδιαίτερα βυνώδη γεύση που διαθέτει η Νορτ ταιριάζει άριστα με χοιρινά, μπιφτέκι, καπνιστά κρέατα, μοσχαρίσιο κρέας, έντονες μακαρονάδες και πίτσα. Η σχετική πικράδα επίσης που διαθέτει, ταιριάζει με πικάντικο φαγητό, αλλά τα γλυκά στοιχεία που συμπληρώνουν το ταϊλανδέζικο φαγητό και ινδικά πιάτα.

Εμφάνιση: Χρυσίζoν χρώμα, μέτριας διαύγειας με λευκό, σταθερό, παχύ, κρεμώδη αφρό, μεγάλης διάρκειας.

Χαρακτηριστικά: 25 IBU και 5.2% ABV

Την «ΝΤΟΡΤ» θα τη βρείτε στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Αναστασίου στο Χαλάνδρι και της Ζυθοποιίας Πηνειού στη Λάρισα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της www.pineiosbrewery.gr/eshop, και σε επιλεγμένες κάβες στην Αθήνα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη για εξαιρετικά περιορισμένη ποσότητα.

 

Δείτε:Τρόφιμα σε κονσέρβα: είναι υγιεινά; Όλες οι πληροφορίες για θρεπτικότητα, απώλειες σε βιταμίνες και αλλοιώσεις.  

 Δείτε:Εστίαση: άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τη χρηματοδότηση. Διαδικασία, προϋποθέσεις, ΚΑΔ, προθεσμίες.   

Δείτε: Βεργίνα VS Heineken. Η κόντρα περί αθέμιτου ανταγωνισμού θα λυθεί από δικαστήριο του Άμστερνταμ.

Δείτε: Κολοκύθια με την κάππαρη στης Κιμώλου τ’ αστραφτερά νερά  

Δείτε: Εργασιακά: Όλες οι αλλαγές σε άδειες πατρότητας και μητρότητας, χρόνο, προϋποθέσεις, προαγωγές, απουσίες, άδεια για εξωσωματική γονιμοποίηση, άδεια για την παρένθετη μητέρα  

Δείτε: Ανατροπές στη βιομηχανία τροφίμων λόγω διοξειδίου του τιτανίου, φέρνει η άποψη της ΕFSA  

 Δείτε: Τεράστια απάτη με νοθευμένο σαφράν στην Ισπανία  

Δείτε: Στα κάγκελα εστίαση, ξενοδόχοι και λιανεμπόριο τροφίμων για τα self test του προσωπικού. Δεκάδες χιλιάδες € το κόστος 

Δείτε: Τα πιο περίεργα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στον κόσμο  

Δείτε: EFSA για διοξείδιο του τιτανίου: δεν θεωρείται πλέον ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων 

Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ  

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα