Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα μύδια Ολυμπιάδας και οι κολοκυθοανθοί της Βαρβάρας στην υπηρεσία του τουρισμού

ΑρχικήΝέαΤα μύδια Ολυμπιάδας και οι κολοκυθοανθοί της Βαρβάρας στην υπηρεσία του τουρισμού
spot_img

cibum team


   Δυναμική εκκίνηση στο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού επιχειρεί ο Δήμος Αριστοτέλη, με την KOUZINA, τον γαστρονομικό και τουριστικό θεσμό της Ανατολικής Χαλκιδικής έχοντας τιμώμενη χώρα την Κροατία, τιμώμενο προορισμό την (κοντινή) Αμφίπολη και τιμώμενο τοπικό προϊόν τα μύδια της Ολυμπιάδας.

Το άνοιγμα το ελληνικού τουρισμού βρίσκει έτοιμη την περιοχή με δράσεις μέσα στον ερχόμενο μήνα που σκοπό έχουν να αναδείξουν τα τουριστικά πλεονεκτήματα της ΒΑ Χαλκιδικής που την διαφοροποιούν από την υπόλοιπη Χαλκιδική με κυρίαρχο χαρακτηριστικό όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος το γαστρονομικό Φεστιβάλ ΚOUZINA το οποίο «εστιάζει περισσότερο στην εξωστρέφεια και γίνεται για τον Δήμο Αριστοτέλη, «η αφετηρία για να δρέψει σύντομα στα επόμενα χρόνια, τους καρπούς μιας μεγάλης και επαγγελματικής προσπάθειας διεθνούς και πανελλαδικής τουριστικής προβολής και δικτύωσης της περιοχής».

Το…μενού μάλιστα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει την συμμετοχή 9 guest chef από την Ελλάδα και το εξωτερικό και 12 τοπικών chef, το concept «δοκιμάστε πιάτα από την κάρτα των restaurant μας», που δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς χώρους εστίασης να προωθήσουν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης τις νοστιμιές των πιάτων τους, πέντε γνωστές εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες και ένδεκα πολιτιστικά δρώμενα, που αναδεικνύουν επιλεγμένους εξωτερικούς χώρους και συνδέονται με την παράδοση της Ανατολικής Χαλκιδικής και με την τοπική πρωτογενή παραγωγή.

Το …πρώτο πιάτο της τοπικής γαστρονομίας προέρχεται πάντως από την πατρίδα του μεγάλου Μακεδόνα φιλοσόφου κι είναι το τιμώμενο τοπικό προϊόν του φεστιβάλ, τα «μύδια Ολυμπιάδας», για τα οποία έχουν σχεδιαστεί μία κύρια και τέσσερις παράλληλες εκδηλώσεις και φιλοξενούνται στα μυδοτροφεία του Αριστοτελικού Όρους. Οι εκδηλώσεις θα καταγραφούν από Γάλλους, Αυστριακούς, Πολωνούς και Κροάτες εκπροσώπους τύπου. Οι εν λόγω δημοσιογράφοι συμμετέχουν στα επτά ταξίδια εξοικείωσης, που οργανώνονται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και στοχεύουν στην προβολή κάθε γωνιάς του Δήμου Αριστοτέλη σε έξι ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές αλλά και στην αντίστοιχη ελληνική.

Στον καλοκαιρινό προγραμματισμό έχουν ενταχθεί η προώθηση των μοναστηριακών προϊόντων μέσα από τις περιηγήσεις ταξιδευτών στον εμπορικό ιστό της Ουρανούπολης: δύο κύριες και έξι παράλληλες εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια της «μοναστηριακής» εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας. Όπως αναφέρει ο Δήμος Αριστοτέλη, συνθέτουν μία γαστρο-πολιτιστική διαδρομή ανάμεσα σε βυζαντινούς χώρους και σε τοπικά καταστήματα, όπου θα δοκιμάσει κανείς ολόκληρη την αγιορείτικη παραγωγή. Στην ίδια ενότητα τοποθετούνται οι τέσσερις κύριες και τέσσερις παράλληλες δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται σε προσκυνήματα και ξωκκλήσια του θαλάσσιου και ορεινού όγκου.

 

Δείτε:Τρόφιμα σε κονσέρβα: είναι υγιεινά; Όλες οι πληροφορίες για θρεπτικότητα, απώλειες σε βιταμίνες και αλλοιώσεις.  

 Δείτε:Εστίαση: άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τη χρηματοδότηση. Διαδικασία, προϋποθέσεις, ΚΑΔ, προθεσμίες.   

Δείτε: Βεργίνα VS Heineken. Η κόντρα περί αθέμιτου ανταγωνισμού θα λυθεί από δικαστήριο του Άμστερνταμ.

Δείτε: Κολοκύθια με την κάππαρη στης Κιμώλου τ’ αστραφτερά νερά  

Δείτε: Εργασιακά: Όλες οι αλλαγές σε άδειες πατρότητας και μητρότητας, χρόνο, προϋποθέσεις, προαγωγές, απουσίες, άδεια για εξωσωματική γονιμοποίηση, άδεια για την παρένθετη μητέρα  

Δείτε: Ανατροπές στη βιομηχανία τροφίμων λόγω διοξειδίου του τιτανίου, φέρνει η άποψη της ΕFSA  

 Δείτε: Τεράστια απάτη με νοθευμένο σαφράν στην Ισπανία  

Δείτε: Στα κάγκελα εστίαση, ξενοδόχοι και λιανεμπόριο τροφίμων για τα self test του προσωπικού. Δεκάδες χιλιάδες € το κόστος 

Δείτε: Τα πιο περίεργα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στον κόσμο  

Δείτε: EFSA για διοξείδιο του τιτανίου: δεν θεωρείται πλέον ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων 

Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ  

 

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιολογικά προϊόντα: Μόνο με πιστοποίηση οι εξαγωγές στις ΗΠΑ – Διευκρινήσεις από την  TÜV AUSTRIA Hellas

Η Μ. Αγαπητού της TÜV AUSTRIA Hellas, παραθέτει βήμα βήμα τις νέες προϋποθέσεις και διαδικασίες που απαιτούνται για τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Σοκ: 30% αυξήθηκε το κόστος παρασκευής πίτσας Μαργαρίτα στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη Pizza Margherita Index του Bloomberg.

EFSA: Μεγάλη μείωση της ανώτερης ανεκτής ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου – Προκαλεί τριχόπτωση!

Από 300 μg/ημέρα πάει στα 255 μg/ημέρα - H αλωπεκία επιλέχθηκε από την ομάδα της EFSA ως το κρίσιμο τελικό σημείο στο οποίο βασίζεται ένα UL για το σελήνιο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα