Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κολοκύθια με την κάππαρη στης Κιμώλου τ’ αστραφτερά νερά

ΑρχικήΟικιακάΚολοκύθια με την κάππαρη στης Κιμώλου τ’ αστραφτερά νερά
spot_img

Της Γεωργίας Βαμβακερού


  Καλοκαίριασε λοιπόν κι ο νους μας τρέχει σε νησάκια με νερά που αστράφτουν, λευκές αμμουδιές και μικρά ταπεινά σπιτάκια μα μ’ όλη την χάρη και την ομορφιά του πλάστη επάνω τους. Τότε είναι που οι μνήμες φέρνουν γεύσεις ταυτισμένες με τον τόπο, από φαγάκια εξίσου ταπεινά μα που όμοιά τους δεν θα γευτούμε ούτε στο καλύτερο εστιατόριο.

Κίμωλος. Ο παράδεισος επί της γης βρίσκεται σ’ έναν κατάξερο μα ονειρικό τόπο. Την ονειρευόμαστε, την νοσταλγούμε και μαγειρεύουμε απλά : Κολοκυθοκάππαρη.

Συνταγή

Ένα κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στο τρίφτη, αυγουλάκια φρέσκα, λίγο θυμάρι ή θρούμπι, ένα φρέσκο κρεμμυδάκι για την γλύκα και δυο χούφτες κάππαρη συνθέτουν ένα από τα νοστιμότερα, απλούστερα και υγιεινότερα πιάτα που έχετε γευτεί ποτέ.

Στύβετε τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε να στραγγίσουν στο τρυπητό. Στύβετε και την κάππαρη καλά καλά στις χούφτες σας και την ανακατεύετε με τα κολοκυθάκια. Λαδώνετε ένα ταψάκι καλά και απλώνετε την κολοκυθοκάππαρη με το κρεμμυδάκι να ψηθεί για λίγο στον φούρνο. Μετά από 10 λεπτά χτυπάτε έξι αυγά και τα ρίχνετε στο ταψάκι να ανακατευτούν κι αυτά. Μόλις ψηθεί, μετά από 10-15 λεπτά δηλαδή, ρίχνετε το θυμάρι ή το θρούμπι και το φαγάκι σας είναι έτοιμο. Προσοχή στο αλάτι γιατί η κάππαρη είναι αλμυρή. Πιπεράκι φρέσκο από επάνω μην ξεχάσετε να βάλετε. Τρώγεται ωραιότατα με φρέσκο λευκό τυράκι και ντοματούλα. Καλή σας όρεξη κι όταν το τρώτε θυμηθείτε το τραγουδάκι : Κίμωλος μου Παράδεισος μου. 


Δείτε: Τεράστια απάτη με νοθευμένο σαφράν στην Ισπανία  

Δείτε: Στα κάγκελα εστίαση, ξενοδόχοι και λιανεμπόριο τροφίμων για τα self test του προσωπικού. Δεκάδες χιλιάδες € το κόστος 

Δείτε: Τα πιο περίεργα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στον κόσμο  

Δείτε: Καλοκαιρινό γλυκό με Φρυγανιές- κρέμα – καραμέλα  

Δείτε: EFSA για διοξείδιο του τιτανίου: δεν θεωρείται πλέον ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων 

Δείτε: Έρευνα: οι φυτοφάγοι έχουν περισσότερους υγιείς βιοδείκτες από τους κρεατοφάγους 

Δείτε: Υπ. Εργασίας: Άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών  

Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ  

Δείτε: EFSA: πιο συστηματικός τρόπος υπολογισμού και παρουσίασης του χρόνου ζωής  

 Δείτε: ΣΕΑΟΠ: Αλλάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο παραγωγής και επισήμανσης των αλκοολούχων ποτών της Ευρώπης   

Δείτε: «Το πάει το γράμμα» ο μουσακάς; 

Δείτε: Απόφαση σταθμός της ΕΕ: ενέκρινε έντομα ως τρόφιμα. Γιατί η κατανάλωση εντόμων είναι μονόδρομος για την ανθρωπότητα.  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι πρώτες εικόνες από την τελετή απονομής των βραβείων FEA – Φωτο

Πλήθος κόσμου αυτή την ώρα στην τελετή απονομής των βραβείων FoodExperts’ Awards του Cibum.

Αντίστροφη μέτρηση για τα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Όλα είναι έτοιμα για την τελετή απονομής που θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 στo πλαίσιο της Food & Drinks by Detrop της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο