Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καλοκαιρινό γλυκό με Φρυγανιές- κρέμα – καραμέλα

ΑρχικήΟικιακάΚαλοκαιρινό γλυκό με Φρυγανιές- κρέμα - καραμέλα
spot_img

cibum team


  Το ενδιαφέρον μας κέντρισε η φωτογραφία σε σελίδα στο FB. Τόσο λαχταριστή, τόσο ζωντανή, τόσο καλοκαιρινή. Θα λέγαμε ότι δεν θέλουμε να την μάθουμε θέλουμε να την φάμε, όπως έχει πει και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Αλλά για να την φάμε και να προσφέρουμε και το καλύτερο σε αυτούς που αγαπάμε πρέπει να την εκτελέσουμε και γρήγορα κιόλας. Πάμε λοιπόν:

     ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο πυρέξ ή ταψί 30Χ28 μια σειρά φρυγανιές! Βράζουμε 2 ποτήρια του νερού νερό με 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη για 5 λεπτά! Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 5 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιάζουμε μια-μια τις φρυγανιές σιγά σιγά με κουτάλι!         

 ΚΡΕΜΑ: βάζουμε 2 λίτρα γάλα φρέσκο με 10 κ.σ. ζάχαρη να ζεσταθεί! Διαλύουμε προηγουμένως σε λίγο από το κρύο γάλα 8 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ με 4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα! Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και την ρίχνουμε με προσοχή πάνω στις φρυγανιές! Αφήνουμε να κρυώσει!     

ΚΑΡΑΜΕΛΑ: Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 2 κούπες. τσ. ζάχαρη να πάρει ωραίο χρώμα χωρίς ανακάτεμα! Ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε !Τέλος προσθέτουμε 2 μικρά κουτάκια κρέμα γάλακτος πλήρες ανακατεύουμε να γίνει λεία! Την κατεβάζουμε από την φωτιά την αφήνουμε λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνεχεία την ρίχνουμε πάνω στην κρύα κρέμα! Εναλλακτικά γίνεται και με έτοιμη καραμέλα!

Η συνταγή είναι της κ. Τζένης Τσανακτσίδου από τη σελίδα του fb Χρυσές Συνταγές 


Δείτε: EFSA για διοξείδιο του τιτανίου: δεν θεωρείται πλέον ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων  

Δείτε: Έρευνα: οι φυτοφάγοι έχουν περισσότερους υγιείς βιοδείκτες από τους κρεατοφάγους 

Δείτε: Υπ. Εργασίας: Άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών  

Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ  

Δείτε: EFSA: πιο συστηματικός τρόπος υπολογισμού και παρουσίασης του χρόνου ζωής  

 Δείτε: ΣΕΑΟΠ: Αλλάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο παραγωγής και επισήμανσης των αλκοολούχων ποτών της Ευρώπης   

Δείτε: Εντός των επόμενων ημερών η σύμβαση στον τουρισμό γίνεται υποχρεωτική σε όλο τον κλάδο  

 Δείτε: Αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή τουριστών στις 15 Μαΐου  

 Δείτε: «Το πάει το γράμμα» ο μουσακάς; 

Δείτε: Αγρότες σε ΗΠΑ και ΗΒ θάβουν τα εσώρουχα τους στα χωράφια  

Δείτε: Απόφαση σταθμός της ΕΕ: ενέκρινε έντομα ως τρόφιμα. Γιατί η κατανάλωση εντόμων είναι μονόδρομος για την ανθρωπότητα. 

Δείτε: Ψωμί του τοστ: πότε και γιατί απαγορεύτηκε η πώλησή του  

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα