Η ασφάλεια και η ποιότητα των τροφίμων για την ΠΙΝΔΟΣ είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί δέσμευση και προτεραιότητά της, εφαρμόζοντας με επιτυχία τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ασφάλειας τροφίμων και τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.
Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, η ΠΙΝΔΟΣ βασίζεται σημαντικά στην υψηλή κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων που έχουν αναπτύξει όλοι οι άνθρωποί της (εργαζόμενοι, πτηνοτρόφοι και συνεργάτες). Οι σύγχρονες και διαρκώς αναβαθμιζόμενες υποδομές της σε συνδυασμό με τη νέα ψηφιακή τεχνολογία που εφαρμόζει, συμβάλουν επίσης προς αυτή την κατεύθυνση.
Ειδικότερα η παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων ξεκινά από την επιλογή και έλεγχο άριστων πρώτων υλών (π.χ. δημητριακών για την εκτροφή των κοτόπουλων). Η θερμική επεξεργασία της τροφής των πτηνών είναι επίσης σημαντικό μέτρο αποκλεισμού εισαγωγής κινδύνων σε συνδυασμό με την 100% φυτική διατροφή τους. Τεχνολογίες προ-βιοτικών, πρε-βιοτικών και ισορροπημένης εκτροφής ακριβείας εξασφαλίζουν ένα υγιές πεπτικό σύστημα (gut health). Η υγεία των πτηνών βρίσκεται σε καθημερινή γεωτεχνική και κτηνιατρική επίβλεψη. Στην ΠΙΝΔΟΣ θεωρούμε ως ενιαία και αλληλένδετη την υγεία των πτηνών εκτροφής και την ασφάλεια των καταναλωτών μας.
Παράλληλα η υγεία των πτηνών επιβλέπετε με υψηλής τεχνολογίας (ρομποτικό) εργαστηριακό εξοπλισμό. Ενώ ταυτόχρονα η εφαρμογή εσωτερικών προτύπων για την προστασία, καλή διαβίωση και ευζωία των πτηνών, προσθέτει σημαντικά στοιχεία και στην ασφάλεια των τελικών προϊόντων. Σε όλες τις γραμμές παραγωγής μας εφαρμόζονται αντίστοιχα διεθνή πρότυπα ασφάλειας τροφίμων (ISO 22000, FSSC 22000, κλπ.). Η αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των προτύπων επαληθεύετε καθημερινά με εργαστηριακές τεχνολογίες αιχμής (π.χ. q PCR).
Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα συσκευάζονται σε συσκευασίες προστατευτικής ατμόσφαιρας και διακινούνται σε όλη την Ελλάδα με το πιο εκτεταμένο δίκτυο ψυχόμενης διανομής (250 φορτηγά ψυγεία & 18 κέντρα διανομής). Το δίκτυο αυτό επιβλέπετε ψηφιακά σε πραγματικό χρόνο ώστε να εξασφαλιστεί η καθημερινή διανομή των προϊόντων σε κατάλληλη θερμοκρασία, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την υγιεινή και την ποιότητα των προϊόντων, σύμφωνα με τις αρχές HACCP και τον ΕΦΕΤ.
Η ΠΙΝΔΟΣ συνεργάζεται στενά με ομάδες και οργανώσεις καταναλωτών σχετικά με την ενημέρωση των καταναλωτών για την ορθή μεταχείριση των τροφίμων αλλά και ειδικότερα θέματα (π.χ. γλουτένη, κοιλιοκάκη, κα).
Επίσης σε όλα τα παραπάνω πεδία η ΠΙΝΔΟΣ έχει αναπτύξει μακρόχρονες συνεργασίες με επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και καταξιωμένα ελληνικά και διεθνή ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Όπως προαναφέρθηκε συνεχόμενη και σημαντική συνεργασία υπάρχει και με τις επίσημες εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς αρχές ελέγχου τροφίμων.
Όλες οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου, σ’ ένα περιβάλλον λειτουργίας απαλλαγμένο από αστικούς ή βιομηχανικούς ρύπους. Έτσι πρακτικά μηδενίζετε η πιθανότητα μεταφοράς ανεπιθύμητων περιβαλλοντικών ουσιών στην παραγωγή μας.
Στόχος μας η συνέχεια και αειφορία όλης της παραπάνω προσπάθειας. Για το λόγο αυτό όλες οι τεχνολογίες ασφάλειας τροφίμων που προαναφέρθηκαν, έχουν ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Γιατί στην ΠΙΝΔΟΣ, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από πολύ νωρίς σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, επενδύουμε δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση, εφαρμόζοντας μοναδικές μεθόδους κυκλικής οικονομίας στη διαδικασία παραγωγής μας, οι οποίες αποτελούν πανευρωπαϊκό πρότυπο.
Συμπερασματικά στην ΠΙΝΔΟΣ η νοοτροπία ασφάλειας τροφίμων αναπτύσσεται σε όλα τα στάδια καθετοποιημένης πτηνοτροφικής παραγωγής. Υποστηρίζεται σημαντικά από τις αρχές της ενιαίας υγείας και ευζωίας, από τη σύγχρονη τεχνολογία και πληροφορική και υλοποιείται σε ένα προστατευμένο περιβάλλον κυκλικής οικονομίας.