Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

O A. Πατσιάς – «ΠΙΝΔΟΣ» στο cibum: υψηλή κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων των εργαζομένων και διαρκώς αναβαθμιζόμενες υποδομές

ΑρχικήΝέαO A. Πατσιάς - «ΠΙΝΔΟΣ» στο cibum: υψηλή κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων των εργαζομένων και διαρκώς αναβαθμιζόμενες υποδομές
spot_img

Η δήλωση του Υπεύθυνου Χημικού – Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» Αποστόλη Πατσιά στο cibum, για την Παγκόσμια ημέρα ασφάλειας τροφίμων. “Η παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων ξεκινά από την επιλογή και τον έλεγχο άριστων πρώτων υλών”.


Η ασφάλεια και η ποιότητα των τροφίμων για την ΠΙΝΔΟΣ είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί δέσμευση και προτεραιότητά της, εφαρμόζοντας με επιτυχία τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ασφάλειας τροφίμων και τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, η ΠΙΝΔΟΣ βασίζεται σημαντικά στην υψηλή κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων που έχουν αναπτύξει όλοι οι άνθρωποί της (εργαζόμενοι, πτηνοτρόφοι και συνεργάτες). Οι σύγχρονες και διαρκώς αναβαθμιζόμενες υποδομές της σε συνδυασμό με τη νέα ψηφιακή τεχνολογία που εφαρμόζει, συμβάλουν επίσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικότερα η παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων ξεκινά από την επιλογή και έλεγχο άριστων πρώτων υλών (π.χ. δημητριακών για την εκτροφή των κοτόπουλων). Η θερμική επεξεργασία της τροφής των πτηνών είναι επίσης σημαντικό μέτρο αποκλεισμού εισαγωγής κινδύνων σε συνδυασμό με την 100% φυτική διατροφή τους. Τεχνολογίες προ-βιοτικών, πρε-βιοτικών και ισορροπημένης εκτροφής ακριβείας εξασφαλίζουν ένα  υγιές πεπτικό σύστημα (gut health). Η υγεία των πτηνών βρίσκεται σε καθημερινή γεωτεχνική και κτηνιατρική επίβλεψη. Στην ΠΙΝΔΟΣ θεωρούμε ως ενιαία και αλληλένδετη την υγεία των  πτηνών εκτροφής και την ασφάλεια των καταναλωτών μας.
Παράλληλα η υγεία των πτηνών επιβλέπετε με υψηλής τεχνολογίας (ρομποτικό) εργαστηριακό εξοπλισμό. Ενώ ταυτόχρονα η εφαρμογή εσωτερικών προτύπων για την προστασία, καλή διαβίωση και ευζωία των πτηνών, προσθέτει σημαντικά στοιχεία και στην ασφάλεια των τελικών προϊόντων. Σε όλες τις γραμμές παραγωγής μας εφαρμόζονται αντίστοιχα διεθνή πρότυπα ασφάλειας τροφίμων (ISO 22000, FSSC 22000, κλπ.).  Η αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των προτύπων  επαληθεύετε καθημερινά με εργαστηριακές τεχνολογίες αιχμής (π.χ. q PCR). 

Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα συσκευάζονται σε συσκευασίες προστατευτικής ατμόσφαιρας και διακινούνται σε όλη την Ελλάδα με το πιο εκτεταμένο δίκτυο ψυχόμενης διανομής (250 φορτηγά ψυγεία & 18 κέντρα διανομής). Το δίκτυο αυτό επιβλέπετε ψηφιακά σε πραγματικό χρόνο ώστε να εξασφαλιστεί η καθημερινή  διανομή των προϊόντων σε κατάλληλη θερμοκρασία, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την υγιεινή και την ποιότητα των προϊόντων, σύμφωνα με τις αρχές HACCP και  τον ΕΦΕΤ.

Η ΠΙΝΔΟΣ συνεργάζεται στενά με ομάδες και οργανώσεις καταναλωτών σχετικά με την ενημέρωση των καταναλωτών για την ορθή μεταχείριση των τροφίμων αλλά και ειδικότερα θέματα (π.χ. γλουτένη, κοιλιοκάκη, κα).

Επίσης σε όλα τα παραπάνω πεδία η ΠΙΝΔΟΣ έχει αναπτύξει  μακρόχρονες συνεργασίες  με επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και καταξιωμένα ελληνικά και διεθνή ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Όπως προαναφέρθηκε συνεχόμενη και σημαντική συνεργασία υπάρχει και με τις επίσημες εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς αρχές ελέγχου τροφίμων. 

Όλες οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου, σ’ ένα περιβάλλον λειτουργίας απαλλαγμένο από αστικούς ή βιομηχανικούς ρύπους. Έτσι πρακτικά μηδενίζετε η πιθανότητα μεταφοράς ανεπιθύμητων περιβαλλοντικών ουσιών στην παραγωγή μας.

Στόχος μας η συνέχεια και αειφορία όλης της παραπάνω προσπάθειας. Για το λόγο αυτό όλες οι τεχνολογίες ασφάλειας τροφίμων που προαναφέρθηκαν, έχουν ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Γιατί στην ΠΙΝΔΟΣ, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από πολύ νωρίς σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, επενδύουμε δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση, εφαρμόζοντας μοναδικές μεθόδους κυκλικής οικονομίας στη διαδικασία παραγωγής μας, οι οποίες αποτελούν πανευρωπαϊκό πρότυπο.

Συμπερασματικά στην ΠΙΝΔΟΣ η νοοτροπία ασφάλειας τροφίμων αναπτύσσεται σε όλα τα στάδια καθετοποιημένης πτηνοτροφικής  παραγωγής. Υποστηρίζεται σημαντικά από τις αρχές της ενιαίας υγείας και ευζωίας, από τη σύγχρονη τεχνολογία και πληροφορική και  υλοποιείται σε ένα προστατευμένο περιβάλλον κυκλικής οικονομίας.
PINDOS

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.

Παγκόσμιος Πανικός για τα τρόφιμα με λογότυπο τον “βάτραχο”

Οι επίσημες αρχές πολλών χωρών αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοινώσεις σχετικά με το λογότυπο βατράχου στα τρόφιμα.

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα