ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμα σε σουπερμάρκετ LIDL και BAZAAR στο Παλαιό Φάληρο

Πρόστιμα σε σουπερμάρκετ LIDL και BAZAAR στο Παλαιό Φάληρο

3 λεπτά ανάγνωσης

Δύο πρόστιμα σε σουπερμάρκετ Lidl Και Bazaar ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής

Ο έλεγχος στο Lidl στην οδό ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 57-59 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ έγινε στις 17 Δεκεμβρίου και οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι για το προϊόν «κοκκινόψαρο msc(open sea) καθαρισμένο χωρίς κεφάλι, μεταβλητού βάρους (με επίπαγο 1,045γρ και χωρίς επίπαγο 1,005γρ) δεν διέθετε επί της συσκευασίας τιμή πώλησης τεμαχίου.

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Lidl US: Ανακαλεί κατεψυγμένα λαχανικά – Τι βρήκαν οι επιθεωρητές του FDA

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Βασικές συμβουλές για να μαγειρέψεις άψογα τα ψάρια στο air fryer

- Advertisement -

Ϊδια παράβασης διαπιστώθηκε και σε σουπερμάρκετ BAZAAR  επί της οδού ΤΡΙΤΩΝΟΣ 76 & ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ στο Παλαιό Φάληρο μετά από έλεγχο στις 20 Δεκεμβρίου: στο προϊόν free step κορδόνια 75cm στρογγυλά black round(μαυρα)-bc 5201184021514 δεν υπήρχε τοποθετημένη πινακίδα πληροφόρησης στο ράφι έκθεσης σχετικά με το είδος και τη τιμή του προϊόντος, με τη τιμή χρέωσης στο ταμείο να είναι 1,26 ευρώ .

Πριν από λίγες ημέρες είχε επιβληθεί πρόστιμο και σε σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης στον Πειραιά όπως και σε ΜΑΣΟΥΤΗ σε Κιλκίς και Ξάνθη και σε Lidl στη νέα Ιωνία, για έλλειψη τιμής σε προϊόν στο ράφι. Η αποτυχία παροχής σαφών και ακριβών πληροφοριών τιμολόγησης για προϊόντα προς πώληση αποτελεί παραβίαση της νομοθεσίας για τους καταναλωτές. Η απουσία τιμής είναι και την πιο κοινή παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ, (την οποία ακολουθεί η χρέωση υψηλότερης τιμής από την αναγραφόμενη στο ράφι) αποτελεί κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος των καταναλωτών να γνωρίζουν όλες τις πληροφορίες για το προϊόν που θέλουν να αγοράσουν και να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις αγοράς ώστε να κάνουν έξυπνες διακρίσεις μεταξύ ανταγωνιστικών προϊόντων διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών.

- Advertisement -

Επιπλέον η σαφής τιμολόγηση αυξάνει την εμπιστοσύνη των πελατών και την πίστη τους στο κατάστημα, κάτι που φαίνεται να αγνοούν πολλές επιχειρήσεις λιανικής στην Ελλάδα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική