Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία στην κουζίνα: «έξυπνο» καπάκι για βάζα που ανοίγει πανεύκολα!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία στην κουζίνα: «έξυπνο» καπάκι για βάζα που ανοίγει πανεύκολα!
spot_img

cibum team

Σε ποιον δεν έχει τύχει να παλεύει ώρα με ένα καπάκι βάζου που επίμονα αρνείται να ανοίξει;

Ευτυχώς, τώρα με το «έξυπνο» καπάκι μπαίνει ένα τέλος στις… ομηρικές μάχες με τα βάζα!

Η Consumer Convenience Technologies (CCT) παρουσόιασε το πρώτο καπάκι αλουμινίου στον κόσμο, το Easy Lid, που ανοίγει με μεγάλη ευκολία, κάνοντας λόγο για την πρώτη μεγάλη καινοτομία βάζων εδώ και 75 χρόνια.

Το πακεταρισμένο καπάκι επιτρέπει στους καταναλωτές να ανοίξουν ένα βάζο, πατώντας ένα κουμπί στο καπάκι. Το κουμπί αυτό ενεργοποιεί μια μικρή σχισμή, η οποία απελευθερώνει το κενό αέρος, μειώνοντας δραματικά την προσπάθεια που απαιτείται για το άνοιγμα.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η πατέντα της μειώνει τη δύναμη που απαιτείται για το άνοιγμα του καπακιού του βάζου περίπου στο μισό. Μάλιστα, αφού το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να πατήσετε ξανά του κουμπί στο καπάκι και να κλείσετε τη μικρή σχισμή, ώστε να εξασφαλίσετε ότι το παραμείνει θα παραμείνει φρέσκο (και δε θα χυθεί). Γι΄ αυτό και πολύ το χαρακτήρισαν ως… το «έξυπνο» καπάκι για βάζα!

Το προϊόν εφευρέθηκε από τον Pete Stodd, τον διευθύνοντα σύμβουλο της CCT. Όλα ξεκίνησαν όταν μία φίλη του, που ταλαιπωρούταν από καρκίνο του μαστού, του εξομολογήθηκε ότι δεν μπορούσε να βάλει την απαιτούμενη δύναμη για να ανοίξει τα καπάκια από τα βάζα.

Αρχικά, η εταιρεία πειραματίστηκε με καπάκια από χάλυβα, αλλά το υλικό αυτό ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις να σκουριάσει. Έτσι, προτιμήθηκε το (πολύ ελαφρύτερο) αλουμίνιο, το οποίο είναι και από τα πιο ανακυκλώσιμα υλικά.

Η εταιρεία εδρεύει στις ΗΠΑ, αλλά συνεργάζεται με αλυσίδες και μπορεί να φέρει το προϊόν και στην ευρωπαϊκή αγορά. Όπως τονίζει, είναι έτοιμη να ικανοποιήσει πολλά πιθανά αιτήματα συνεργασίας, έχοντας τη δυνατότητα παραγωγής 800 καπακίων αλουμινίου το λεπτό.


Με πληροφορίες από foodnavigator.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα