Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
7.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι οι φριτέζες αέρα ο ιδανικός τρόπος να μαγειρέψετε λαχανικά;

ΑρχικήΟικιακάΕίναι οι φριτέζες αέρα ο ιδανικός τρόπος να μαγειρέψετε λαχανικά;
spot_img

Συγκρίνοντας τι μεθόδους μαγειρέματος.

   Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να ενσωματώνετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας ιδιαίτερα όταν προσέχετε την υγεία σας. Βέβαια κάθε τρόπος μαγειρέματος μπορεί να έχει και διαφορετικό αποτέλεσμα, αφού δεν είναι όλες οι συσκευές ιδανικές για μαγείρεμα λαχανικών.

Χρησιμοποιώντας φριτέζα αέρα για να μαγειρέψετε λαχανικά

   Το βασικότερο πλεονέκτημα τους είναι πως αφού χρησιμοποιούν ζεστό αέρα για να μαγειρέψουν φαγητό, μπορείτε να μαγειρέψετε με πολύ λίγο ή, μερικές φορές, καθόλου λάδι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι φριτέζες αέρα κυκλοφορούν συχνά στο εμπόριο ως «φριτέζες υγείας». Αν και όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι φριτέζες αέρα, χρησιμοποιήθηκαν ευρέως για τις πατάτες, είναι εξαιρετικά ευέλικτες συσκευές που μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, τις πιπεριές, τα παντζάρια, τα πράσινα φασόλια κ.α. Το μειονέκτημα μπορεί να είναι όταν μαγειρεύετε για μεγάλο αριθμό ατόμων, που λόγω χώρου στη φριτέζα αέρα μπορεί να χρειαστείτε αρκετά μαγειρέματα που θα σας καταναλώσουν περισσότερο χρόνο και ενέργεια.

Χρησιμοποιώντας χύτρα ταχύτητας για να μαγειρέψετε λαχανικά

   Μια χύτρα ταχύτητας λειτουργεί παγιδεύοντας ατμό και ενέργεια μέσα, μαγειρεύοντας γρήγορα τα τρόφιμα σε υψηλή θερμοκρασία. Οι χύτρες ταχύτητας είναι απίστευτα βολικές όταν θέλετε ένα γεύμα αλλά και σε αυτήν την περίπτωση δεν έχετε πολύ χρόνο. Επίσης είναι εύκολο να παραβράσετε τα λαχανικά σε χύτρα ταχύτητας, γι’ αυτό ελέγξτε τις οδηγίες που συνοδεύουν το μοντέλο σας.

Χρησιμοποιώντας φούρνο μικροκυμάτων για να μαγειρέψετε λαχανικά

   Ο φούρνο μικροκυμάτων είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση, καθώς μπορείτε να μαγειρέψετε λαχανικά προσθέτοντας λίγο νερό και σκεπάζοντάς τα με ένα καπάκι για να διατηρηθεί ο ατμός. Μην ανησυχείτε ότι αυτό θα καταστρέψει τα θρεπτικά συστατικά στα λαχανικά σας. Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ ανακάλυψε ότι οι μικρότεροι χρόνοι μαγειρέματος των μικροκυμάτων κάνουν καλύτερη δουλειά από τους κανονικούς φούρνους για τη διατήρηση της βιταμίνης C και άλλων θρεπτικών συστατικών που διασπώνται όταν θερμαίνονται. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ο ατμός λαχανικών με χρήση του φούρνου μικροκυμάτων με μικρή ποσότητα νερού διατηρεί περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη μέθοδο μαγειρέματος. Τα μικροκύματα είναι επίσης συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας. Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, υπάρχει ο κίνδυνος τα τρόφιμα στο φούρνο μικροκυμάτων να στεγνώσουν, επομένως φροντίστε να τα σκεπάζετε.

Χρησιμοποιώντας εστία για να μαγειρέψετε λαχανικά

   Οι αργές εστίες μπορούν να παράγουν ζουμερά μαγειρευτά με ελάχιστη φασαρία και χαμηλό κόστος λειτουργίας. Αν και το μαγείρεμα λαχανικών σε μια εστία ήταν φθηνότερο όταν συγκρίναμε διαφορετικές μεθόδους, οι ειδικοί συμφώνησαν ότι τα λαχανικά που παράγονται από το μαγειρείο αργής εστίας ήταν πιο νόστιμο.

Χρήση επαγωγικής εστίας για το μαγείρεμα λαχανικών

  Οι επαγωγικές εστίες τώρα ανταγωνίζονται τις εστίες αερίου για δημοτικότητα και δικαιολογημένα. Ζεσταίνουν γρήγορα τα τρόφιμα και ανταποκρίνονται γρήγορα όταν τα ανεβοκατεβάζετε. Ενώ τόσο οι επαγωγικές εστίες όσο και οι παραδοσιακές ηλεκτρικές εστίες χρησιμοποιούν το ίδιο είδος ενέργειας και συχνά μοιάζουν, λειτουργούν διαφορετικά. Οι επαγωγικές εστίες παράγουν θερμότητα στο ίδιο το τηγάνι. Αυτό κάνει τις επαγωγικές εστίες έναν φθηνό τρόπο μαγειρέματος λαχανικών. Οι περισσότερες επαγωγικές εστίες σιγοβράζουν πολύ καλά, καθιστώντας τις ιδανικές για αργά μαγειρεμένα πιάτα, όπως τα μαγειρευτά. Μια επαγωγική εστία χρησιμοποιεί επίσης ενέργεια πιο αποτελεσματικά από μια εστία αερίου ή ηλεκτρική κεραμική εστία, εξοικονομώντας χρήματα. Δυστυχώς όμως σε μια επαγωγική εστία δεν μπορείτε να τηγανίσετε λαχανικά καθώς δεν είναι ένας τομέας όπου οι επαγωγικές εστίες υπερέχουν. Για κορυφαία αποτελέσματα τηγανίσματος θα πρέπει να υπάρχει σταθερή θερμοκρασία καθ΄όλη τη διάρκεια ψησίματος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η “μυστική” και απλή μέθοδος να τρώτε ζυμαρικά και να αδυνατίζετε…

Πολλές μελέτες δικαιώνουν τα ζυμαρικά ως τροφή απώλειας βάρους, μείωσης σακχάρου και προστασίας του εντέρου, υπό μία πολύ απλή και βολική προϋπόθεση.

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο