cibum team
Μεγάλο ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές χώρες καταγράφει η γαστρονομική γιορτή KOUZINA 2021, την οποία διοργάνωσαν και φέτος, στο πλαίσιο μιας επιτυχούς δεκαετούς πορείας, ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για την πιο πετυχημένη εκδήλωση με εντυπωσιακά οφέλη για την τοπική τουριστική κοινότητα.
Συγκεκριμένα, παρόλο που οι υγειονομικές συνθήκες απέκλεισαν τη μαζική συμμετοχή του κοινού αλλά και τη διευρυμένη δημοσιογραφική καταγραφή, υπήρξαν πάνω από δέκα αφιερώματα στο γαλλικό Le blog de Gilles Pudlowski – Les Pieds dans le Plat, το οποίο αποτελεί τη συγγραφική επιτομή της υψηλής γαστρονομίας στη Γαλλία και αναρτήθηκαν από το διάσημο Γάλλο συγγραφέα, δημοσιογράφο και κριτικό εστιατορίων Gilles Pudlowski, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή με πρωτοβουλία της επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνας Νικολάου. Στην Αυστρία δημοσιεύτηκε άρθρο στην αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung από την ταξιδιωτική συντάκτρια Regina Rauch Krainer που τοποθετεί τον Αριστοτελικό Περίπατο στο trekking πρόγραμμα του trekking specialist TLS REISE KULTUR. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου η πρώτη αυστριακή αποστολή περιπατητών. Για τη Βουλγαρία ετοιμάστηκαν τέσσερα τηλεοπτικά αφιερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό BLOOMBERG Βουλγαρίας ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική επίσκεψη, που οργάνωσε το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας, προκειμένου να τονώσει την τρέχουσα εισροή Βούλγαρων στην περιοχή.
Από την άλλη πλευρά, η παρουσία των εκπροσώπων του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου στην Ανατολική Χαλκιδική φαίνεται να εδραιώνει μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία, η οποία στοχεύει στην προώθηση του προσκυνηματικού και μουσειακού τουρισμού στη Μεγαλόνησο. Στην Πολωνία αναμένονται τα δημοσιεύματα τεσσάρων επιλεγμένων από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Πολωνίας – εκπροσώπων του πολωνικού Τύπου ενώ εκπρόσωποι Τύπου και τουριστικών γραφείων από την Κροατία επισκέφθηκαν την περιοχή και κατέγραψαν το γαστρονομικό και οινικό της προϊόν, δεδομένης της διαδικασίας οινικής δικτύωσης μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη και του Δήμου Σπλιτ, που ολοκληρώνεται τον επόμενο χρόνο. Οκτώ αφιερωματικά άρθρα έχουν ήδη συμπεριληφθεί σε ηλεκτρονικές κροατικές εκδόσεις, ενώ ειδικό ήταν το αφιέρωμα πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής στη δραστηριότητα του Κροάτη guest chef Stjepan Vukadin και των τοπικών chef κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2021.
Εξάλλου πραγματοποιήθηκε ταξίδι εξοικείωσης δεκαπέντε συνεργατών του Ιταλού tour operator Jambo Group στην Ανατολική Χαλκιδική ενώ το KOUZINA 2021 πρόσφερε σημαντική γαστρονομική εμπειρία στους συμμετέχοντες.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ελληνική τουριστική αγορά και κυρίως σε εκείνη της Θεσσαλονίκης μέσω ταξιδιών για δημοσιογράφους αλλά και μιας καμπάνιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας επιτεύχθηκαν περίπου μισό εκατομμύριο επισκέψεις στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στυλιανός Βαλιάνος επισημαίνει ότι η διοργάνωση είναι η απτή απόδειξη ότι η γαστρονομία παραμένει κυρίαρχος πυλώνας της υγιούς τουριστικής ανάπτυξης, κλείνοντας τον κρίκο μεταξύ των υπόλοιπων μορφών τουρισμού.
Πηγή:ΑΠΕ
Δείτε επίσης:
Επικίνδυνες για τον εγκέφαλο, βρεφικές τροφές στις ΗΠΑ. Υψηλά επίπεδα αρσενικού.
Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter
Τα προϊόντα υδροπονικών καλλιέργειων λύση στις τροφικές δηλητηριάσεις
Ε.Ε. : Δημιουργία σήματος για την καλή διαβίωση των ζώων στις φάρμες εκτροφής
Μόσχα: απαγορεύεται η είσοδος σε εστιατόρια και μπαρ στους ανεμβολίαστους
Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Έρευνα: η Νικοτιναμίδη προκαλεί ανοσία στις καλλιέργειες δημητριακών από μυκητιασικές ασθένειες
EFSA: Νέα τρόφιμα – NOVEL FOOD – όροι και διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης
Βανιλίνη από ανακύκλωση συσκευασιών PET, με την βοήθεια E. coli
Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες