Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κορινθιακή σταφίδα: κυβερνητική παρέμβαση για τα αδιάθετα αποθέματα

ΑρχικήΝέαΚορινθιακή σταφίδα: κυβερνητική παρέμβαση για τα αδιάθετα αποθέματα
spot_img

cibum team

   Η στήριξη των παραγωγών που καλλιεργούν κορινθιακή σταφίδα, αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Σπήλιος Λιβανός, σε τηλεδιάσκεψη όπου συμμετείχαν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς.

         «Το ζήτημα με τα αδιάθετα αποθέματα της σταφίδας είναι κάτι που αφορά την οικονομική δραστηριότητα σε πολλές Περιφέρειες της Ελλάδας, όπως και την Κορινθία. Η πτώση της τιμής του προϊόντος έχει σοβαρό αντίκτυπο για τους παραγωγούς και την τοπική οικονομία».   Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, σήμερα, στην τοποθέτηση του στην τηλεδιάσκεψη.    Όπως σημειώνει ο υφυπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τηλεδιάσκεψη τόνισε:

   – Πρώτο μας άμεσο μέλημα πρέπει να είναι η πλήρης καταγραφή των στοιχείων – όπως η μείωση των εξαγωγών – που να αποδεικνύουν ότι τα αδιάθετα αποθέματα οφείλονται στις επιπτώσεις από τον #Covid19, ώστε να έχουμε ισχυρά επιχειρήματα.

   – Άμεση εκπόνηση οικονομικού πλάνου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ξέρουμε πόσο θα στοίχιζε στην ελληνική πολιτεία μία ενδεχόμενη απόσυρση των αποθεμάτων.

   «Εάν δεν προβούμε άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες, το κόστος στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερο» υπογράμμισε ο κ. Δήμας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, η γ.γ. του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου και οι βουλευτές, Ανδρέας Κατσανιώτης, ‘Αγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας, Διονύσιος Ακτύπης, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, Μαριλένα Σούκουλη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Δείτε επίσης:

ΕΦΕΤ: Απαγορεύεται η χρήση bamboo στα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 

Που οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

Vegan – Μυκοπρωτεΐνη: Η super star του ‘80 που προσπαθεί ακόμα να κάνει μεγάλη καριέρα! 


Επικίνδυνες για τον εγκέφαλο, βρεφικές τροφές στις ΗΠΑ. Υψηλά επίπεδα αρσενικού. 

Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter

Τα προϊόντα υδροπονικών καλλιέργειων λύση στις τροφικές δηλητηριάσεις 

Ε.Ε. : Δημιουργία σήματος για την καλή διαβίωση των ζώων στις φάρμες εκτροφής 

Μόσχα: απαγορεύεται η είσοδος σε εστιατόρια και μπαρ στους ανεμβολίαστους 

Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου 

Έρευνα: η Νικοτιναμίδη προκαλεί ανοσία στις καλλιέργειες δημητριακών από μυκητιασικές ασθένειες 

EFSA: Νέα τρόφιμα – NOVEL FOOD – όροι και διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης 

Βανιλίνη από ανακύκλωση συσκευασιών PET, με την βοήθεια E. coli 

Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα