Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

McDonald’s: αυξάνει τους μισθούς για να βρει υπαλλήλους

ΑρχικήΝέαMcDonald’s: αυξάνει τους μισθούς για να βρει υπαλλήλους
spot_img

cibum team

  Η McDonald’s αυξάνει τους μισθούς που δίνει σε περίπου 650 ιδιόκτητα καταστήματα στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους εργαζόμενους σε μια ήδη περιορισμένη αγορά εργασίας.

Μάλιστα ο γίγαντας του φαστ φουντ ενθαρρύνει και τα καταστήματα franchise της –αποτελούν το 95% του συνολικού δικτύου καταστημάτων της στη χώρα- να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Η Mc Donald’s είναι η τελευταία από μια σειρά μεγάλων εταιρειών που ανακοινώνουν αυξήσεις μισθών. Η Chipotle ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους μισθούς των υπαλλήλων της στα 15 δολάρια την ώρα έως το τέλος Ιουνίου. Η Darden Restaurants είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι θα εγγυηθεί μισθό 12 δολάρια την ώρα μαζί με φιλοδωρήματα από το 2023.

H Amazon, η Costco και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις έχουν επίσης ανακοινώσει αυξήσει μισθών τις περασμένες εβδομάδες.

Οι μισθοί και τα οφέλη για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ αυξάνονται γρήγορα καθώς οι εμβολιασμοί αυξάνονται και οι εργοδότες προσπαθούν να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση σε εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις. Η συνολική αποζημίωση των εργαζομένων των ΗΠΑ αυξήθηκε 0,9 % τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, η μεγαλύτερη αύξηση σε περισσότερα από 13 χρόνια, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Η McDonald’s που εδρεύει στο Σικάγο δήλωσε ότι το ωρομίσθιό της θα αυξηθεί κατά μέσο όρο 10% τους επόμενους μήνες και θα φτάσει τα 13 δολάρια, ενώ θα ανέλθει στα 15 δολάρια έως το 2024. Οι νέοι εργαζόμενοι θα κερδίσουν τουλάχιστον 11 δολάρια ανά ώρα, ενώ οι διευθυντές βάρδιας θα λάβουν τουλάχιστον 15 δολάτια ανά ώρα.

Ωστόσο, μόνο το 5% των καταστημάτων της McDonald’s στις ΗΠΑ ανήκουν στην εταιρεία. Η συντριπτική πλειονότητα των 14.000 καταστημάτων της McDonald’s ανήκουν σε franchisees, οι οποίοι πληρώνουν τα δικά τους εστιατόρια.

Η McDonald’s είπε ότι δεν είχε στοιχεία σχετικά με τους μισθούς σε εστιατόρια με franchise. Αλλά ζητά από τους δικαιοδόχους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Θα το κάνουν; Θα φανεί…

Πηγή: οικονομικός ταχυδρόμος 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα