Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Που οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων.

ΑρχικήΝέαΠου οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων.
spot_img

cibum team

   Η κοινωνική απομάκρυνση για την καταπολέμηση του COVID-19 οδήγησε σε μείωση των τροφιμογενών λοιμώξεων, σύμφωνα με ερευνητές. Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 1219, την ίδια περίοδο του 2020 σημειώθηκε σημαντική μείωση των αναφορών για τροφιμογενής λοιμώξεις. Μόνο στην Ισπανία οι λοιμώξεις του Campylobacter μειώθηκαν κατά 70% τους πρώτους έξι μήνες του 2020 και η Salmonella κατά 76%!

Αν και η ακριβής εικόνα είναι θολή προς το παρόν καθώς αμφισβητείται ο τρόπος ερμηνείας των δεδομένων, σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαντικός παράγοντας της μείωσης των γαστρεντερικών λοιμώξεων, είναι η κοινωνική απομάκρυνση τους μήνες της πανδημίας (κλειστά εστιατόρια) αλλά σημαντική αιτία είναι και ο φόβος που οδήγησε όσους νόσησαν από κατανάλωση ακατάλληλων τροφίμων, να μην αναζητήσουν ιατρική βοήθεια σε ιατρεία ή νοσοκομεία, προκειμένουν να μην εκτεθούν στον κορωνοïό.

Η μείωση αποδόθηκε επίσης στην πιο επιμελή υγιεινή, την αποφυγή πολυσύχναστων περιοχών, την απομόνωση και τη μείωση των υπαίθριων δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τη μελέτη. Άλλος ένας παράγοντας είναι και η μείωση του αριθμού των εισαγόμενων μολυσματικών ασθενειών λόγω των αυστηρών μέτρων ελέγχου των συνόρων καθώς και στους μειωμένους διαγνωστικούς ελέγχους καθώς όλο το βάρος έχει πέσει στις διαγνώσεις covid.

Πάντως το εγγύς μέλλον θα δείξει εάν η προσοχή που έδειχναν οι πολίτες σε θέματα υγιεινής ( καλό πλύσιμο των τροφίμων, συχνό πλύσιμο χεριών, διαδικασία μαγειρέματος κτλ) θα συνεχιστεί έτσι ώστε να παραμείνουν τα ποσοστά τροφιμογενών λοιμώξεων σε χαμηλά επίπεδα, ή εάν επιστρέψουν στην πρότερη κατάσταση και ξαφνικά ξεχάσουν να πλένουν χέρια και τρόφιμα. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο