Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υποχρέωση αναλυτικής ετικέτας στα αλκοολούχα ποτά. Αλλάζει ο Καν 1169/2011

ΑρχικήΝέαΥποχρέωση αναλυτικής ετικέτας στα αλκοολούχα ποτά. Αλλάζει ο Καν 1169/2011
spot_img

cibum team

Προχωρά η πρόταση για αναθεώρηση του Κανονισμού (ΕΕ) 1169/2011 που σχετίζεται με την παροχή διατροφικών πληροφοριών στους καταναλωτές, αναφορικά με την υποχρέωση και την θέσπιση κανόνων για την επισήμανση των αλοολούχων ποτών. Ο Κανονισμός σήμερα προβλέπει ότι τα προσυσκευασμένα τρόφιμα πρέπει να φέρουν έναν κατάλογο συστατικών και μια διατροφική δήλωση επί της συσκευασίας, αλλά εξαιρεί τα αλκοολούχα ποτά που περιέχουν περισσότερο από 1,2% κατ ‘όγκο αλκοόλ.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με την υιοθέτηση από την Ευρωπαικη Επιτροπή του ευρωπαικού Σχεδίου Νίκης επί του Καρκίνου (Beating Cancer Plan) στις 3 Φεβρουαρίου 2021. Ένας από τους τομείς δράσης του Σχεδίου για την πρόληψη του καρκίνου είναι η μείωση της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ. Σε αυτό το πλαίσιο, το Σχέδιο προωθεί την καθιέρωση υποχρεωτικών ενδείξεων, δηλαδή την ύπαρξη καταλόγου συστατικών και διατροφικής δήλωσης, στις ετικέτες όλων των αλκοολούχων ποτών, όπως ισχύει ήδη για τα άλλα προσυσκευασμένα τρόφιμα.

Η επεξεργασία γίνεται από την DG SANTE/Food information and composition και η τελική απόφαση αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

 

Δείτε επίσης:

ΕΦΕΤ: Απαγορεύεται η χρήση bamboo στα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 

Που οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

Επικίνδυνες για τον εγκέφαλο, βρεφικές τροφές στις ΗΠΑ. Υψηλά επίπεδα αρσενικού. 

Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter

Τα προϊόντα υδροπονικών καλλιέργειων λύση στις τροφικές δηλητηριάσεις 

Ε.Ε. : Δημιουργία σήματος για την καλή διαβίωση των ζώων στις φάρμες εκτροφής 

Μόσχα: απαγορεύεται η είσοδος σε εστιατόρια και μπαρ στους ανεμβολίαστους 

Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου 

Έρευνα: η Νικοτιναμίδη προκαλεί ανοσία στις καλλιέργειες δημητριακών από μυκητιασικές ασθένειες 

EFSA: Νέα τρόφιμα – NOVEL FOOD – όροι και διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης 

Βανιλίνη από ανακύκλωση συσκευασιών PET, με την βοήθεια E. coli 

Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο