Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κατεψυγμένες πίτσες: Το αποτέλεσμα εργαστηριακής δοκιμής σε 21 προϊόντα σουπερμάρκετ

ΑρχικήΝέαΚατεψυγμένες πίτσες: Το αποτέλεσμα εργαστηριακής δοκιμής σε 21 προϊόντα σουπερμάρκετ
spot_img

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικά καλή γεύση, αλλά και ένα διατροφικό πρόβλημα.

Ο χρόνος και η οικονομική τιμή έχουν αναγάγει τις κατεψυγμένες πίτσες σε μία πολύ δημοφιλή επιλογή στα σύγχρονα νοικοκυριά. Αν και έχουν ωραία γεύση και κανείς δεν λέει όχι σε ένα κομμάτι, το τι περιέχουν και πόσο θρεπτικές παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα, το οποίο προσπάθησε να λύσει το γερμανικό εργαστήριο Stiftung Warentest μέσω εργαστηριακών αναλύσεων.

Οι ερευνητές υπέβαλαν σε δοκιμή 21 προϊόντα κατεψυγμένης πίτσας με σαλάμι από γνωστά σουπερμάρκετ, μεταξύ των οποίων και 3 πίτσες Vegan.

Οι αναλύσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ναι μεν είναι νόστιμες καιμερικές μπορουν να ανταγωνιστούν επάξια τις φρέσκιες, αλλά τα υψηλά επίπεδα αλατιού, λιπαρών ή θερμίδων τις καθιστούν ακατάλληλες για καθημερινή κατανάλωση. Το αλάτι προέρχεται κυρίως από τα αλλαντικά και το τυρί αλλά και τη ζύμη. Σε δύο περιπτώσεις, μια ολόκληρη πίτσα περιέχει ακόμη και περισσότερα από τα 6 γραμμάρια αλατιού που συνιστά η Γερμανική Εταιρεία Διατροφής την ημέρα. Η περίσσεια αλατιού προάγει την υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά.

Πολλές όμως σημείωσαν υψηλή βαθμολογία, και έξι πίτσες έλαβαν ακόμη και μια «πολύ καλή» βαθμολογία. Όσον αφορά την περιεκτικότητα σε θερμίδες, μία πίτσα μπορεί να φτάσει τις 1079 χιλιοθερμίδες ανά πίτσα», εξηγεί ο επικεφαλής του τεστ Dr. Jochen Wettach. Ο χημικός τροφίμων υπολογίζει: «Μια γυναίκα 25 έως 51 ετών που δεν κινείται πολύ θα είχε χρησιμοποιήσει περισσότερο από το ήμισυ του ημερήσιου προϋπολογισμού της με μία πίτσα». Όσον αφορά τις vegan πίτσες  όλα τα προϊόντα ήταν απαλλαγμένα από ζωικά συστατικά.

Όλα τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση www.test.de/pizza.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο