Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

11χρονος πιέζει τον FDA να περιληφθεί η γλουτένη στα κύρια αλλεργιογόνα

ΑρχικήΝέα11χρονος πιέζει τον FDA να περιληφθεί η γλουτένη στα κύρια αλλεργιογόνα
spot_img

Πως έγινε ένας 11χρονος το σύμβολο ενός κινήματος.

Η κοιλιοκάκη είναι ένα σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ο 11χρονος Jax Bari, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις στην καθημερινότητά του. Η ασθένεια ενεργοποιείται από την κατανάλωση γλουτένης, μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και σε ορισμένες βρώμες.

Ακόμη και η παραμικρή ποσότητα γλουτένης μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, που επηρεάζουν τη σωματική και ψυχική υγεία των ασθενών, δυσκολεύοντας βασικές δραστηριότητες όπως η διατροφή και η κοινωνική ζωή.

Αυτοί που πάσχουν από κοιλιοκάκη, όπως ο Jax, αναγκάζονται να ακολουθούν αυστηρά δίαιτες χωρίς γλουτένη για να διασφαλίσουν την υγεία τους. Αυτό, όμως, είναι μόνο η αρχή των δυσκολιών τους, καθώς η έκθεση σε γλουτένη, εκτός από τις άμεσες αντιδράσεις, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, όπως αναιμία, καρδιακές παθήσεις, και ανάπτυξη άλλων αυτοάνοσων νοσημάτων.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει φάρμακο για την αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης, και οι ασθενείς, όπως ο Jax, πρέπει να ζουν με την απειλή της διασταυρούμενης μόλυνσης και της ακούσιας κατάποσης γλουτένης.

Η οικογένεια Bari, μέσω του Celiac Journey, προσπαθεί να επιτύχει καλύτερη επισήμανση της γλουτένης στα συσκευασμένα τρόφιμα στις ΗΠΑ, κάτι που απαιτείται ήδη σε πολλές άλλες χώρες. Το κίνημα τους, μέσω μιας αίτησης πολιτών στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), στοχεύει να αναγνωριστεί η γλουτένη ως μείζον αλλεργιογόνο, ώστε να διευκολυνθούν οι ασθενείς στην ασφαλή επιλογή των τροφίμων τους.

Ο Jax, με τη φωνή του και το πάθος του, έχει αναδειχθεί σε σύμβολο αυτής της προσπάθειας, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει λόγω της περίπλοκης και αργής διαδικασίας θέσπισης κανόνων.

Η αίτηση του Jax αποτελεί μια απλή αλλά ζωτικής σημασίας λύση που θα μπορούσε να βελτιώσει άμεσα τη ζωή των κοιλιοκάκηδων στις ΗΠΑ. Οι ασθενείς δεν πρέπει να περιμένουν χρόνια για την υιοθέτηση αυτής της κανονιστικής πράξης, και η ταχύτητα της αντίδρασης του FDA είναι κρίσιμη για να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο σύστημα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο