Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε πιτσαρία στη Θεσσαλονίκη για το ελαιόλαδο

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο σε πιτσαρία στη Θεσσαλονίκη για το ελαιόλαδο
spot_img

Η πιτσαρία δεν είχε παραστατικά εμπορίας και διακίνησης για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που υπήρχε στην κουζίνα.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης δημοσίευσε σήμερα την επιβολή προστίμου ύψους €1.500 σε πιτσαρία στη Θεσσαλονίκη, για παράβαση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.). Μετά από έλεγχο που έγινε στο εστιατόριο στις 5 Σεπτεμβρίου οι επιθεωρητές διαπίστωσαν την απουσία  παραστατικού εμπορίας και διακίνησης αξίας μέχρι χίλια (1.000) ευρώ για το είδος «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 5 ΛΙΤΡΑ» που βρέθηκε στο χώρο παρασκευής γευμάτων του καταστήματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 80 παρ. 1 της ΥΑ 91354/2017 «Κατά τη διακίνηση και εμπορία προϊόντων ή την αποτίμηση παρεχόμενης υπηρεσίας εκδίδονται και κατέχονται όλα τα παραστατικά που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις του Υπ. Οικονομικών. Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο για μη έκδοση/κατοχή παραστατικών εμπορίας και διακίνησης αξίας μέχρι χίλια ευρώ (1.000€), χίλια πεντακόσια ευρώ (1.500€) ανά παράβαση.

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο