Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
22.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνικό ελαιόλαδο: Ο νέος θεσμός  “EVOO (Extra Virgin Olive Oil) IN TOURISM”

ΑρχικήΝέαΕλληνικό ελαιόλαδο: Ο νέος θεσμός  “EVOO (Extra Virgin Olive Oil) IN TOURISM”
spot_img

Πρόσκληση για δωρεάν συμμετοχή στον νέο διαγωνισμό της “ΦΙΛΑΙΟΣ”.

Μια ακόμα δράση, η οποία υλοποιείται από την Επιστημονική Λέσχη Φίλων του ελαιολάδου και της ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ», για την μεγαλύτερη δυνατή προβολή και προώθηση των εθνικών μας αυτών προϊόντων και παράλληλα για την υποστήριξη των παραγωγών, τη βελτίωση της ποιότητας και της εικόνας των τελικών τους προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά, αποτελεί ο νέος θεσμός με τίτλο  “EVOO (Extra Virgin Olive Oil) IN TOURISM”.

Στόχος είναι η επιβράβευση των επισκέψιμων ελαιουργείων, των δράσεων αγροτουρισμού, των «Δρόμων ελιάς και ελαιολάδου», των χώρων γνωριμίας με τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις που συνδέονται με αυτήν την σημαντική καλλιέργεια κλπ.

Οι χώροι που πληρούν τις προϋποθέσεις για την εν λόγω διάκριση είναι μεταξύ άλλων οι επόμενοι:

– επισκέψιμα ελαιοτριβεία.

– χώροι γευσιγνωσίας ελαιολάδου (σε ελαιοτριβεία και αλλού)

– καταστήματα πώλησης ελαιοκομικών προϊόντων

– επισκέψεις σε ελαιώνες

– γαστρονομικές εμπειρίες

– εκδηλώσεις και φεστιβάλ

– δρόμοι ελιάς & ελαιολάδου

– μουσεία

– εκπαιδευτικά κέντρα ελιάς & ελαιολάδου

– κτήματα ελιάς (αγροκτήματα και ελαιώνες)

– πολιτιστικά φεστιβάλ ελιάς και ελαιολάδου

– παραδοσιακά ελαιοτριβεία

– συλλογικοί φορείς και οργανώσεις

– δίκτυα και συνεργασίες προώθησης και προβολής ελαιολάδου & ελιάς κλπ.

Κάθε ένας από τους πιο πάνω χώρους που θα πληροί τις απαιτούμενες ανά περίπτωση προδιαγραφές, θα λάβει την τιμητική διάκριση της ΦΙΛΑΙΟΣ ως αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουν στην αλυσίδα προώθησης και στήριξης της ελαιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τομέα και την αναγνώριση του ελληνικού ελαιολάδου διεθνώς.

Η συμμετοχή στην διαγωνιστική διαδικασία επιβράβευσης, είναι δωρεάν.

Η τελετή απονομής των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 3.30 μμ στο χώρο της FOOD & DRINKS Expo by Detrop, (Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο lounge του θεματικού σαλονιού Golden Olive,Περίπτερο 13).

Υποβολή Αιτήσεων:  email: gram@filaios.org

Απονομή βραβείων – διακρίσεων

Κυραική 3 Νοεμβρίου 2024,3:30, στον εκθεσιακό χώρο της FOOD & DRINKS Expo by Detrop, (Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης).

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΙΛΑΙΟΣ

Η Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ», Σωματείο μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1998 από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς, προερχόμενοι από τον ελαιουργικό τομέα, την επιστημονική και γαστρονομική κοινότητα.

Στους βασικούς στόχους της ΦΙΛΑΙΟΣ (www.filaios.org) περιλαμβάνεται η ανάδειξη του ελαιολάδου και των άλλων προϊόντων της ελιάς ως εθνικών προϊόντων, η αναγνώριση της διατροφικής τους αξίας και της συμβολής τους στην υγιεινή διατροφή, η προβολή του ιστορικού, πολιτιστικού και γαστρονομικού τους χαρακτήρα, καθώς και η προώθησή τους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή στα γυάλινα μπουκάλια με βιδωτό καπάκι – Μετανάστευση τοξικών ενώσεων

Τα γυάλινα σκεύη με βιδωτό καπάκι μπορεί να περιέχουν φθαλικές ενώσεις.

Ελληνικά εστιατόρια: Ποιο αντέχει δημόσια βαθμολόγηση για υγιεινή και ασφάλεια;

Το παράδειγμα της Βρετανίας όπου τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων για την ασφάλεια τροφίμων δημοσιοποιούνται και αναρτώνται στα εστιατόρια, απέχει πολύ από την ελληνική πραγματικότητα

Επιτραπέζιες ελιές: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη Υδροξυτυροσόλης

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί, στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της, ως πρόσθετο τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο