Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
25.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

6 τροφές που δεν πρέπει να βάζετε σε μπλέντερ

ΑρχικήΟικιακά6 τροφές που δεν πρέπει να βάζετε σε μπλέντερ
spot_img

Μερικά από τα στοιχεία της λίστας μας μπορεί να σας εκπλήξουν

Αναρωτιέστε γιατί τα μπλέντερ που χρησιμοποιείτε έχουν τόσο μικρή διάρκεια ζωής; Γιατί ακόμη κι όταν αγοράσατε ένα από τα ακριβά μοντέλα υψηλής ισχύος πάλι χρειάστηκε να αλλάξετε κάποιο εξάρτημα γρήγορα; Μήπως αυτό οφείλεται στο ότι ορισμένα τρόφιμα που αλέθετε σε αυτό βλάπτουν τη λεπίδα και τα μηχανικά του μέρη;  

Οι περισσότεροι υποθέτουν ότι ένα μπλέντερ, είναι για να λιώνει και να θρυμματίζει τα πάντα αλλά δεν είναι έτσι. Για να βεβαιωθείτε ότι το μπλέντερ σας αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου, φροντίστε να αποφεύγετε τη χρήση του με αυτά τα έξι αντικείμενα. 

Ζεστά Υγρά

Η τοποθέτηση πολύ καυτών υλικών σε ένα μπλέντερ μπορεί να κάψει και εσάς και να καταστρέψει και τη συσκευή σας. Προτιμήστε να αλέσετε τα καυτά συστατικά αφού πρώτα κρυώσουν σε κάποιο άλλο σκεύος.

Κόκκοι καφέ

Τεχνικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ ως μύλο καφέ, αλλά δεν είναι σοφή επιλογή. Αυτό συμβαίνει επειδή, με την πάροδο του χρόνου, η ανάμειξη χονδροειδών κόκκων καφέ θα χαλάσει τις λεπίδες του μπλέντερ. Και, επιπλέον, δεν πρόκειται ποτέ να πετύχετε το ομοιόμορφο άλεσμα που επιθυμείτε.  

Πάγος

Ομοίως με τους κόκκους καφέ, δεν πρέπει να βάζετε πάγο στο μπλέντερ σας γιατί μπορεί να βλάψει τη συσκευή, να θαμπώσει τις λεπίδες και ο πάγος να μην θρυμματιστεί σωστά. Τι γίνεται όμως με την προσθήκη πάγου σε smoothies; Αυτή είναι εξαίρεση, καθώς τα άλλα συστατικά θα βοηθήσουν στη διάσπαση του πάγου—απλώς φροντίστε να μην υπερφορτώσετε το μπλέντερ!

Αποξηραμένα Φρούτα

Η προσθήκη αποξηραμένων φρούτων σε μια σάλτσα ή μαρινάδα μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα, αλλά όχι όταν η εν λόγω σάλτσα παρασκευάζεται σε μπλέντερ. Η δερματώδης, σκληρή υφή των αποξηραμένων φρούτων σε συνδυασμό με το κολλώδες εσωτερικό τους είναι συνταγή για σίγουρη καταστροφή της συσκευής. 

Πατάτες

Αυτό μπορεί να σας εκπλήσσει, αλλά το να βάλετε τις πατάτες στο μπλέντερ δεν είναι σωστό. Μέσα σε λίγα λεπτά από την ανάμειξη μιας ψητής πατάτας, το άμυλο και το υγρό θα δημιουργήσουν μια κολλώδη υφή κι όχι τον μεταξένιο λείο πουρέ που είχατε στο μυαλό σας.

Αμύγδαλα (και άλλοι ξηροί καρποί)

Ναι, γνωρίζουμε πώς παρασκευάζεται το γάλα αμυγδάλου , αλλά ξέρατε ότι οι ολόκληροι ξηροί καρποί μπορούν να βλάψουν το μπλέντερ σας ανεπανόρθωτα; Όταν φτιάχνετε γάλατα φυτικής προέλευσης από την αρχή, το κλειδί είναι να μουλιάζετε τους ξηρούς καρπούς σε νερό για να μαλακώσουν πριν τα ανακατέψετε. Αν χρειάζεστε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή κάσιους για σαλάτες ή επιδόρπια, το μπλέντερ δεν πρέπει να είναι η λύση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food crime: Τι έδειξε νέα έκθεση για τους τύπους εγκλήματος στα τρόφιμα

Στρατηγική αξιολόγηση του εγκλήματος κατά των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο