Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
22.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Μανιτάρι με γεύση… κοτόπουλο!

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΚαινοτομία: Μανιτάρι με γεύση... κοτόπουλο!
spot_img

Το μανιτάρι παράγεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με προηγμένη μυκητολογία.

Καθώς οι καταναλωτές αναζητούν όλο και λιγότερο εναλλακτικές λύσεις επεξεργασμένου κρέατος, πολλές εταιρείες στρέφονται στα μανιτάρια λόγω της φυσικής κρεατικής υφής τους. Η Thallus Foods με έδρα το Λος Άντζελες, κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση, ανακοίνωσε ότι εργάζεται για να αντικαταστήσει τα πουλερικά με ένα μανιτάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που «έχει ακριβώς τη γεύση του κοτόπουλου». Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι ο πρώτος εμπορικός καλλιεργητής εσωτερικού χώρου του μύκητα, κοινώς γνωστός ως Chicken of the Woods.

Το μανιτάρι θα μπορούσε να προσφέρει μια 100% ολική επιλογή πρωτεΐνης στο κέντρο του πιάτου, συμβάλλοντας στη διατροφή του κόσμου πιο βιώσιμα. Η Thallus Foods θα προμηθεύσει το προϊόν σε εταιρείες σετ γευμάτων, εστιατόρια, διανομείς, πανεπιστήμια και άλλα.

«Στην Thallus Foods, το ζωικό κοτόπουλο ανήκει στο παρελθόν», λέει η εταιρεία στον ιστότοπό της. «Η δέσμευσή μας είναι να ξεπεράσουμε τα όρια, αγκαλιάζοντας το μέλλον της γεωργίας ελεγχόμενου περιβάλλοντος με προηγμένη μυκητολογία». «Το όραμά μας είναι να μεταμορφώσουμε τη γεωργία και να θρέψουμε τον κόσμο με πιο βιώσιμο και ανθρώπινο τρόπο», δήλωσε η Jane Lim, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Thallus Foods, στο LinkedIn. «Είμαι εδώ και καιρό παθιασμένη με τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος και ανυπομονώ να παρέχω μια απίστευτη εναλλακτική επιλογή που είναι 100% ολική τροφή. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που ξεκινάω αυτό το ταξίδι με την εκπληκτική μου ομάδα».

Πληροφορίες από vegconomist

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Διασταυρούμενη επιμόλυνση: Ανακάλυψη-σταθμός για την βιομηχανία – Τεχνολογία εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα από τις επιφάνειες

Η διασταυρούμενη μόλυνση, είτε πρόκειται για φυσικά αλλεργιογόνα, μη αποκαλυπτόμενα αλλεργιογόνα ή αναποτελεσματικές διαδικασίες υγιεινής, δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο για τους μεταποιητές τροφίμων

Τρώγοντας χρυσό και άλλα βαρέα μέταλλα – Ανάλυση ασφάλειας τροφίμων

Τελικά, είναι όλα τα βαρέα μέταλλα επιβλαβή ή είναι απλά θέμα χημείας;

Προσοχή: Και στην Ελλάδα πωλούνται τα επικίνδυνα πατατάκια – Update της ειδοποίησης RASFF

Η μία μετά την άλλη 18 χώρες ανακαλούν από την αγορά Nacho με τυρί.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο