Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χίος: Δωρεάν κατάρτιση στις τεχνικές καλλιέργειας μαστιχόδεντρων, για νέους μαστιχοπαραγωγούς

ΑρχικήΝέαΧίος: Δωρεάν κατάρτιση στις τεχνικές καλλιέργειας μαστιχόδεντρων, για νέους μαστιχοπαραγωγούς
spot_img

cibum team

Δωρεάν κατάρτιση στις τεχνικές καλλιέργειας μαστιχόδεντρων θα λάβουν 48 νέοι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου, ηλικίας 18 έως 40 ετών, μέλη των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

   Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», το Εργαστήριο Ανθοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ενώ υποστηρίζεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

- Advertisement -

   «Η περιφέρεια ενστερνίζεται πλήρως τη φιλοσοφία του προγράμματος» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Τουρισμού, Βορείου Αιγαίου, Νικόλαος Νύκτας, παρουσιάζοντας σήμερα, στο Μουσείο Μαστίχας, το πρόγραμμα. Τόνισε δε, ότι «το πρόγραμμα αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα», προσθέτοντας ότι «θέλουμε να ενισχύσουμε τον συνεργατισμό στα νέα παιδιά».

   «Στηρίζουμε ένα εμβληματικό, ιστορικό προϊόν» υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», Έφη Λαζαρίδου. Είπε επίσης, πως «ο κλάδος της αγροδιατροφής μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της Ελλάδας, μέσω της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και των εξαγωγών» προσθέτοντας ότι έδειξε ανθεκτικότητα κατά τους προηγούμενους μήνες.

   Μιλώντας για την εκπαίδευση των Ελλήνων αγροτών, η κ. Λαζαρίδου σημείωσε πως «το ποσοστό των παραγωγών στην Ελλάδα που έχει λάβει κάποια εκπαίδευση ανέρχεται στο 6% και το υπόλοιπο 94% έχει εμπειρική γνώση».

   Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργος Τούμπος, επισήμανε ότι «η κατάρτιση των παραγωγών μας είναι κεφαλαιώδους σημασίας και θα επενδύσουμε σε αυτή» ενώ κατέληξε υποστηρίζοντας πως «θέλουμε να ενισχύσουμε τον συνεργατισμό στα νέα παιδιά».

   Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

   Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν τον πολλαπλασιασμό και την καλλιέργεια μαστιχόδεντρων κάνοντας χρήση των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται διεθνώς.

   Οι ωφελούμενοι θα είναι συνολικά 48 και θα κληθούν να παρακολουθήσουν 120 ώρες, εκ των οποίων οι 90 ώρες θα είναι θεωρία, δια ζώσης ή διαδικτυακά, και οι υπόλοιπες 30 ώρες θα αφορούν πρακτική άσκηση στον πολλαπλασιασμό. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 14 μήνες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα