cibum team
Υπάρχει μια έντονη τάση της αγοράς προς τα πιο υγιεινά διατροφικά προϊόντα και το παγωτό δε θα μπορούσε να μείνει απέξω.
Μεταξύ 2015 και 2019, ο αριθμός των παγωτών χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη που κυκλοφόρησαν παγκοσμίως αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 48%.
Το 2018, η παγκόσμια αγορά χειροποίητων παγωτών – χειροποίητα παγωτά φτιαγμένα αποκλειστικά από φυσικά συστατικά και χωρίς τεχνητά συντηρητικά – αποτιμήθηκε στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αυτή η τελευταία τάση για την υγεία είναι αναμφίβολα μια απάντηση στη ζήτηση των καταναλωτών, με έναν τεράστιο αριθμό καταναλωτών να δεσμεύεται να ακολουθεί υγιέστερους και καθαρότερους τρόπους ζωής.
Είναι πλέον βέβαιο ότι υπάρχει μια σαφής αλλαγή στη βιομηχανία παγωτού. Πολλές κορυφαίες μάρκες πειραματίζονται με νέες, πιο υγιεινές συνταγές, ενώ παράλληλα εργάζονται για να διατηρήσουν ανέπαφη την παραδοσιακή, γεμάτη γεύση. Αυτό οδήγησε στην εισαγωγή νέων, πιο υγιεινών παραλλαγών στην αγορά παγωτού, όπως επιλογές χαμηλών θερμίδων, χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, φυτικής προέλευσης και υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Αυτό προσφέρει στους καταναλωτές το καλύτερο και από τις δύο πλευρές: υγιεινά παγωτά που έχουν ακόμα νόστιμη γεύση.
Αυτή η τάση ενθαρρύνεται περαιτέρω από τα σχέδια πολλών κυβερνήσεων στην Ευρώπη, για πολλαπλούς περιορισμούς στα ανθυγιεινά προϊόντα, δηλαδή όσα είναι υψηλά σε λιπαρά, ζάχαρη και/ή αλάτι.
Την ίδια ώρα, μελέτες δείχνουν ότι οι καταναλωτές συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τους κινδύνους για την υγεία και αλλάζουν ανάλογα τη διατροφή τους. Πολλοί επιλέγουν νέα προϊόντα χαμηλότερων θερμίδων έναντι των παραδοσιακών.
Εκτός από την αφαίρεση θερμίδων, πολλές μάρκες παγωτού ανταποκρίνονται στις διατροφικές ανησυχίες του κοινού προσθέτοντας συστατικά ωφέλιμα για την υγεία, όπως πρωτεΐνες στις συνταγές τους, μεταφέροντας το παγωτό σε μια πιο λειτουργική κατηγορία. Πρόκειται για μια τάση που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το επόμενο έτος.
Με πληροφορίες από newfoodmagazine.com