Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζυμαρικά Filiera: Δημιουργήθηκαν για να ενισχύσουν το Ιταλικό σιτάρι

ΑρχικήΝέαΖυμαρικά Filiera: Δημιουργήθηκαν για να ενισχύσουν το Ιταλικό σιτάρι
spot_img

Η προσπάθεια ενίσχυσης της προστασίας των αυθεντικών Ιταλικών ζυμαρικών.

Τα ζυμαρικά Filiera γεννήθηκαν στο πλαίσιο της Filiera Italia, με στόχο την προστασία ολόκληρου του τομέα των ιταλικών ζυμαρικών και την προώθηση της ποιότητας “Made in Italy”.

Η νέα πραγματικότητα γεννιέται ακριβώς την στιγμή κατά την οποία οι εισαγωγές στην Ιταλία αυξάνονται με 1,5 δισεκατομμύρια κιλά ξένου σιταριού για την παραγωγή ζυμαρικών τους πρώτους επτά μήνες του 2024, εκ των οποίων σχεδόν το ένα τρίτο προέρχεται από την Τουρκία (και επομένως έμμεσα από τη Ρωσία) και το Καζακστάν.

Στόχος είναι να ανταποκριθεί στην ανάγκη δημιουργίας μιας νέας δομής που θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της προστασίας των συμφερόντων ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού ζυμαρικών και στην προώθηση της διακριτότητάς της στην εθνική και παγκόσμια αγορά.

Για το λόγο αυτό, η Filiera pasta, η οποία απεικονίστηκε παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Διατροφικής Κυριαρχίας και Δασών Francesco Lollobrigida, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Filiera Italia Luigi Scordamaglia, του προέδρου της Coldiretti Ettore Prandini και του γενικού γραμματέα Vincenzo Gesmundo, θέτει ορισμένους σημαντικούς στόχους, μεταξύ των οποίων η προστασία και η ιχνηλασιμότητα κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού, η προώθηση των παραδόσεων και της κατασκευαστικής ιδιαιτερότητας των διαφόρων εργοστασίων ζυμαρικών και η έρευνα και η καινοτομία στην παραγωγή για την αύξηση της παραγωγικότητας και της βιωσιμότητας.

Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η ιδιαιτερότητα του τομέα και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της τυποποίησης των διαδικασιών παραγωγής ζυμαρικών και του αγώνα δρόμου προς τα κάτω των προτύπων που ωφελούν άλλες χώρες παραγωγής. Ένας άλλος θεμελιώδης στόχος είναι να εξηγηθεί στον καταναλωτή ότι το να ξοδεύει λίγα λεπτά περισσότερα κάθε μέρα για ένα ποιοτικότερο ιταλικό προϊόν αξίζει τον κόπο και συμβάλλει στη διασφάλιση μιας δικαιότερης κατανομής της προστιθέμενης αξίας μεταξύ των διαφόρων σταδίων της αλυσίδας εφοδιασμού, ξεκινώντας από την εθνική γεωργική παραγωγή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο