Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, 2024
11.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Διεθνές Workshop για την εκτίμηση επικινδυνότητας της έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες

ΑρχικήΝέαEFSA: Διεθνές Workshop για την εκτίμηση επικινδυνότητας της έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες
spot_img

cibum team

Το διεθνές εργαστήριο της EFSA για την εκτίμηση επικινδυνότητας των χημικών μειγμάτων, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 18-20 Οκτωβρίου 2021 σε τρεις απογευματινές συνεδρίες.

Αυτή η εκδήλωση απευθύνεται σε επιστήμονες που εργάζονται σε μεθόδους εκτίμησης  επικινδυνότητας της συνδυασμένης έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες. Αυτό περιλαμβάνει προϊόντα και προσμείξεις, εκτίμηση έκθεσης, τοξικοκινητική και τοξικοδυναμική μοντελοποίηση, εργαλεία in-silico κ.α.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και ομάδες συζήτησης που διερευνούν ερωτήσεις σχετικά με επιστημονικά κριτήρια για την ομαδοποίηση χημικών ουσιών σε ομάδες αξιολόγησης, και μελλοντικές προκλήσεις στην εκτίμηση επικινδυνότητας της συνδυασμένης έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες (χημικά μείγματα):

  • Κριτήρια που καθοδηγούνται από τον κίνδυνο για την ομαδοποίηση χημικών ουσιών σε ομάδες αξιολόγησης
  • Κριτήρια που βασίζονται στην έκθεση και στον κίνδυνο για την ιεράρχηση των πολλαπλών χημικών ουσιών
  • Μελλοντικές προκλήσεις για την εκτίμηση επικινδυνότητας της συνδυασμένης έκθεσης σε πολλαπλές χημικές ουσίες.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, οι σύνοδοι ολομέλειας του εργαστηρίου θα μεταδοθούν ζωντανά στον ιστότοπο της EFSA, απευθείας. Η εγγραφή δεν απαιτείται, ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ερευνητές βρήκαν επικίνδυνες ουσίες σε “γάλα” αμυγδάλου, σόγιας, βρώμης και ρυζιού

Πώς οι χημικές αντιδράσεις της επεξεργασίας, μειώνουν τα θρεπτικά συστατικά στα ποτά φυτικής προέλευσης και αυξάνουν την παρουσία καρκινογόνων ουσιών.

Lidl – Επικίνδυνα γλυκά: Τι περιέχουν τελικά, τα παιδικά γλυκά που ανακλήθηκαν με καθυστέρηση; – Νέες καταγγελίες στο Cibum

Ερωτήματα για την καθυστέρηση της ανάκλησης - Καταγγελία στο Cibum ότι τα σοκολατάκια εξακολουθούσαν να πωλούνται σε Lidl στην Καλαμάτα.

Τροφικός κίνδυνος από μεγάλο ελληνικό σουπερμάρκετ – Για πρώτη φορά διαπιστώθηκε παράβαση του 11§1Δ των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

Αυτό που διαβάζουμε ότι συμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε χώρες του εξωτερικού έγινε και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο