cibum team
Τα φρούτα είναι μια άριστη επιλογή για σνακ, ωστόσο και αυτό πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Ειδικά, όσα έχουν μεγάλη ποσότητα σακχάρων.
Ακολουθούν τα πέντε φρούτα με τη λιγότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα:
Δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα έχουν 9 γρ. ζάχαρης ανά 100 γρ. φρούτου
Μούρα
Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα, τα 50 γρ. φρούτου, έχει περιεκτικότητα 4,5 γρ. ζάχαρης
Ακτινίδιο
Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα, 75 γρ., δίνει 6,75 γρ. φρουκτόζης ανά μερίδα.
Πεπόνι
Περιέχει 6γρ. ζάχαρης ανά 100 γρ αλλά η ημερήσια συνιστώμενη μερίδα είναι 120 γρ., κάτι που το ανεβάζει στα 7,2 γρ. ανά μερίδα
Καρπούζι
Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα καρπουζιού είναι τα 100γρ, τα οποία περιέχουν 7 γρ. ζάχαρης. Αν είστε λάτρεις του καλοκαιρινού αυτού φρούτου, μπορείτε να απολαύσετε μια αρκετά γενναία μερίδα χωρίς ενοχές.
* Θέλεια Βασιλαντωνάκη, διαιτολόγος – διατροφολόγος