Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου
spot_img

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Παρά τις διαδικασίες ελέγχου, τα ξένα σώματα στα τρόφιμα είναι δυστυχώς ένα συνηθισμένο φαινόμενο, και μόνιμος φόβος της βιομηχανίας τροφίμων, καθώς αποτελούν Νο1 παράπονο και καταγγελιών από τους καταναλωτές. Πλαστικά, μεταλλικά, ή ξύλινα θραύσματα ή θραύσματα γυαλιού, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς στο στόμα και το λαιμό καθώς και εσωτερικούς τραυματισμούς ή αιμορραγία. Τα τελευταία 20 χρόνια, ξένα υλικά είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων. Μεταξύ των ξένων σωμάτων που εντοπίζονται πιο συχνά είναι τα πλαστικά, που μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα από πολλές πηγές όπως εξοπλισμός της εγκατάστασης παραγωγής, γάντια, εργαλεία χειρός, ζώνες κατάψυξης, μεταφορείς και ορισμένα υλικά συσκευασίας.

Πρόσφατα  ενημερώθηκε το ευρωπαϊκό Σύστημα Ανταλλαγής πληροφορία για επικίνδυνα τρόφιμα για κοτόπουλο Gordon blue με πλαστικά μπλε κομμάτια που διανέμεται σε τρείς χώρες. Επίσης στις αρχές του μήνα ενημερώθηκαν 7 ώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα για σοκολάτα με πλαστικά κομμάτια.

Τα γάντια μιας χρήσης που φοριούνται συνήθως από τους εργαζόμενους και τους επόπτες της παραγωγής τροφίμων, αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ασφάλειας στο χώρο εργασίας και διασφαλίζουν τη διατήρηση ενός υγιεινού και πιο αποτελεσματικού περιβάλλοντος εργασίας. Ωστόσο είναι κατασκευασμένα από ελαφριά υλικά και κατά συνέπεια επιρρεπή στο σκίσιμο και γι αυτό είναι και το πιο πιθανό ξένο αντικείμενο που μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα. Να θυμίσουμε και τα κομμάτια από πλαστικά γάντια που βρέθηκαν σε τριμμένο  τυρί cheddar, τον περασμένο Ιανουάριο με αποτέλεσμα να ανακληθεί ολόκληρη η παρτίδα.

Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει μόνο στο εξωτερικό… Ανάμεσα σε πολλά παρόμοια περιστατικά, με ξένο σώμα σε τρόφιμα που δεν αποκαλύπτονται, να θυμίσουμε το ξένο σώμα που βρήκε καταναλωτής σε ξηρούς καρπούς ιδιωτικής ετικέτας του Σκλαβενίτη, καταγγέλlοντας το περιστατικό στο cibum. Σήμερα το Cibum έγινε πάλι δέκτης παραπόνου, από καταναλωτή που βρήκε ξένο σώμα σε πίτα από σουβλάκι.

Το μπλε σουβλάκι

Πελάτισσα σουβλατζίδικου στον Πειραιά βρέθηκε χθες το βράδυ μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη που τελικά… της έκοψε την όρεξη. Η παραγγελία delivery στο σπίτι ήταν και γρήγορη και σωστή. Ωστόσο είδε, λίγο πριν βάλει στο στόμα της την τρίτη μπουκιά, πως ένα σημείο στην πίτα, ήταν μπλε. Εξετάζοντας το προσεκτικά, κατάλαβε πως πρόκειται για μπλε γάντι το οποίο προφανώς κόπηκε από κάποιον χειριστή στο ζυμωτήριο και μπήκε μέσα στην πίτα χωρίς να γίνει αντιληπτό.

Η καταναλώτρια επικοινώνησε αμέσως με το σουβλατζίδικο, η αντίδραση του οποίου ήταν η αρμόζουσα. Αφού ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό, επεσήμανε ότι δεν είναι λάθος του σουβλατζίδικου αλλά του προμηθευτή πίτας και έστειλε αμέσως έναν εργαζόμενο να παραλάβει το κομμάτι της πίτας με το μπλε γάντι, στέλνοντας και ένα άλλο σουβλάκι.

Αν και η αντίδραση του καταστήματος ήταν η σωστή, η καταναλώτρια είπε ότι δεν θα ξαναπαραγγείλει από το συγκεκριμένο σουβλατζίδικο, αλλά το ερώτημα είναι εάν θα σταματήσει τη συνεργασία το σουβλατζίδικο με τον συγκεκριμένο προμηθευτή πίτας, όπως και τι μέτρα θα λάβει από δω και πέρα το ζυμωτήριο για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Επιστήμονας τροφίμων απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.

Ευκαιρία να παρακολουθήσετε το best seller σεμινάριο TÜV: Food safety culture advanced training course TÜV NORD σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

5 μωρά πέθαναν από ασφυξία σε κούνιες της Fisher-Price – Ανακαλούνται πάνω από 2 εκατομμύρια κούνιες

Νέα ανάκληση προϊόντων της Fisher-Price λόγω σοβαρού κινδύνου για τα βρέφη.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο