Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιες είναι οι ιδανικές πατάτες για ψητό στο φούρνο

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΠοιες είναι οι ιδανικές πατάτες για ψητό στο φούρνο
spot_img

Κορυφαία συμβουλή από τον κορυφαίο σεφ, Gordon Ramsay.

Στην Ελλάδα η γαλοπούλα δεν συνηθίζεται. Στο ελληνικό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι κυριαρχεί το χοιρινό στο φούρνο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ο “βασιλιάς” του εορταστικού τραπεζιού σύμφωνα και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών. Χοιρινό στο φούρνο που συνήθως συνοδεύεται από πατάτες.

- Advertisement -

Ο διεθνούς φήμης, ο σεφ και νικητής πολλών αστεριών Michelin,Gordon Ramsay στον ιστότοπό του έδωσε μία σημαντική πληροφορία σχετικά με τη  ποικιλία πατάτας που είναι πιο κατάλληλη για να συνοδεύσει τις απολαυστικές γιορτινές μπουκιές μας.

Καταρχήν συμβουλεύει πως πρέπει να είναι φρέσκιες και όχι οι παλιές και ξεχασμένες σε ένα ντουλάπι. Όσον αφορά στο είδος, οι πατάτες που χρησιμοποιούνται στις συνταγές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τις «κηρώδεις» και τις «αλευρώδεις». Ο γνωστός σεφ υποστηρίζει ότι για το ψητό στο φούρνο πρέπει να επιλέξετε τις «αλευρώδεις πατάτες». Γνωστές και ως Floury. Οι «αλευρώδεις πατάτες» έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, το οποίο τους δίνει μια μαλακή, κρεμώδη υφή. Είναι ιδανικές για ψήσιμο, καθώς το άμυλο τις βοηθά να παραμείνουν ζουμερές και τραγανές και προτείνεται να ψήνονται στους 200ο C. Από την άλλη οι «κηρώδεις πατάτες» έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, το οποίο τους δίνει μια πιο σκληρή, τραγανή υφή. Είναι ιδανικές για βράσιμο ή τηγάνισμα, καθώς διατηρούν καλύτερα το σχήμα τους.

Οι αλευρώδεις πατάτες χαρακτηρίζονται από υψηλή συγκέντρωση αμύλου (≈ 20-22%), εξ ου και η ονομασία ‘floury’. Σε αυτή την κατηγορία πατατών εντάσσονται αρκετά συνεκτικοί κόνδυλοι με ξηρή και ομαλή υφή σάρκας, αν και είναι επιρρεπείς στην αποσύνθεση κατά το βράσιμο. Έχουν χοντρή, φελλώδη φλούδα με ξηρή υφή, λόγω χαμηλότερου ποσοστού υγρασίας, και προορίζονται κυρίως για ψήσιμο. Ποικιλίες αλευρώδους πατάτες περιλαμβάνουν τις Melody, Milva, Saline και Solist. Θα πρέπει βέβαια, επειδή είναι πιο ευαίσθητες από άλλες ποικιλίες να προσέχετε όταν τις ψήνετε για να μην καούν.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικές ντομάτες – Ευρήματα αναλύσεων του ΥΠΑΑΤ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων του ΥΠΑΑΤ, για το ποια λαχανικά και φρούτα που κυκλοφόρησαν στην Ελληνική αγορά τον Μάρτιο, βρέθηκαν να περιέχουν είτε υψηλή περιεκτικότητα, είτε απαγορευμένα φυτοφάρμακα

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα