Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
12.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στα… “μανταλάκια” οι πιο βρώμικες παμπ της Βρετανίας

ΑρχικήΝέαΣτα... "μανταλάκια" οι πιο βρώμικες παμπ της Βρετανίας
spot_img

Μία στις 40 παμπ δεν πληροί τα πρότυπα υγιεινής τροφίμων.

Σχεδόν 1.300 παμπ, μπαρ και νυχτερινά κέντρα σε ολόκληρη τη Βρετανία απέτυχαν στις επιθεωρήσεις υγιεινής τροφίμων, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων που θα περάσουν το νέο έτος.

Τα στοιχεία του Βρετανικού Οργανισμού Προτύπων Τροφίμων αποκαλύπτουν ότι ένα στα 40 καταστήματα εστίασης λειτουργούν με υποβαθμισμένες βαθμολογίες υγιεινής, με ορισμένους χώρους να έχουν σάπια τρόφιμα και περιττώματα τρωκτικών.

Τα ανησυχητικά στοιχεία έρχονται την ώρα που οι Βρετανοί προετοιμάζονται για μια από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους, με εκατομμύρια ανθρώπους να αναμένεται να επισκεφθούν τα τοπικά τους καταστήματα από τώρα μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, οι επιχειρήσεις τροφίμων βαθμολογούνται σε κλίμακα από το μηδέν έως το πέντε, ενώ κάθε βαθμολογία κάτω του δύο υπολείπεται των ελάχιστων προτύπων.

Μεταξύ των χώρων που απέτυχαν, δεκάδες έλαβαν τη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία (μηδέν), απαιτώντας επείγουσες βελτιώσεις στα πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων τους. Οι επιθεωρητές ανακάλυψαν μη ασφαλείς πρακτικές αποθήκευσης τροφίμων και σοβαρά προβλήματα καθαριότητας κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

Το σύστημα αξιολόγησης επικεντρώνεται στο χειρισμό των τροφίμων, στις πρακτικές αποθήκευσης, στην καθαριότητα των εγκαταστάσεων και στη συνολική διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων.

Ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων τονίζει ότι οι αξιολογήσεις αυτές αποτελούν «στιγμιότυπο» των προτύπων υγιεινής και δεν αξιολογούν την ποιότητα των τροφίμων, την εξυπηρέτηση των πελατών ή την παρουσίαση. Οι επιθεωρητές αναζητούν συγκεκριμένα θέματα όπως η μη ασφαλής αποθήκευση τροφίμων, οι παραβιάσεις της καθαριότητας και οι κατάλληλες διαδικασίες χειρισμού των τροφίμων κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους.

Από τις εγκαταστάσεις που δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις εκτός Σκωτίας, 584 χώροι έλαβαν βαθμολογία δύο, υποδεικνύοντας ότι απαιτούνται βελτιώσεις. Άλλες 445 εγκαταστάσεις βαθμολογήθηκαν με μόλις ένα βαθμό, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτούνται σημαντικές βελτιώσεις για την τήρηση των βασικών προτύπων υγιεινής. Το πιο ανησυχητικό είναι οι 43 χώροι που έλαβαν μηδενική βαθμολογία, όπου οι επιθεωρητές έκριναν ότι απαιτείται επείγουσα βελτίωση. Στη Σκωτία, όπου χρησιμοποιείται διαφορετικό σύστημα βαθμολόγησης, 224 παμπ, μπαρ και νυχτερινά κέντρα βαθμολογήθηκαν ως «Απαιτείται βελτίωση».

Οι αριθμοί αυτοί έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πλειονότητα των καταστημάτων, με σχεδόν 33.700 μπαρ, παμπ και κλαμπ στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία να επιτυγχάνουν τη μέγιστη βαθμολογία. Επιπλέον 7.766 χώροι συγκέντρωσαν τέσσερις βαθμούς στην κλίμακα υγιεινής.

Το Μπέρμιγχαμ βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των περιοχών με χώρους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, με 26 μπαρ και εστιατόρια να υπολείπονται των απαιτούμενων προτύπων ασφάλειας τροφίμων. Η Κορνουάλη, το Powys και το Wiltshire ακολουθούν ως οι περιοχές με τον επόμενο μεγαλύτερο αριθμό υποβαθμισμένων καταστημάτων.

Τέλος, στο Λονδίνο, το Ίλινγκ αναδεικνύεται ως ο δήμος με το χειρότερο ρεκόρ, όπου 15 μπαρ και εστιατόρια απέτυχαν να ανταποκριθούν στα κατάλληλα πρότυπα υγιεινής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο