Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2025
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλείται 1,4 τόνος σαλάμι λόγο λάθους στην ετικέτα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλείται 1,4 τόνος σαλάμι λόγο λάθους στην ετικέτα
spot_img

Για άλλη μία φορά το λάθος στην ετικέτα οδήγησε σε μεγάλη ανάκληση.

Η Ralph’s Packing Company, μια εγκατάσταση στο Perkins, της Οκλαχόμα των ΗΠΑ, ανακαλεί περίπου 3.132 λίβρες (1.420 κιλά) έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα χοιρινού και βοείου κρέατος μπολόνια λόγω εσφαλμένης επωνυμίας και αδήλωτου αλλεργιογόνου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Επιθεώρησης (FSIS) ανακοίνωσε σήμερα. Το προϊόν μπορεί να περιέχει γάλα, ένα γνωστό αλλεργιογόνο, το οποίο δεν δηλώνεται στην ετικέτα του προϊόντος. 

Τα έτοιμα προς κατανάλωση χοιρινά και μοσχαρίσια είδη μπολόνια με σκόρδο παράγονται από τον Σεπτέμβριο του 2022 και ενδέχεται να βρίσκονται στην κατάψυξη των καταναλωτών. Ανακαλούνται τα ακόλουθα προϊόντα:

  • 16-oz. (1 LB) ή διαφόρων βαρών (μεγαλύτερα από 16 oz.) σφραγισμένα με κενό αέρος “Ralph’s CIRCLE R BRAND GARLIC BOLOGNA” με κωδικούς παρτίδας 0093, 0654, 0804, 1074, 1153, 1224,174 2572, 2974, 3132 και 3483.
  • 16-oz. (1 LB) ή διαφόρων βαρών (μεγαλύτερα από 16 ουγκιές) σφραγισμένα με κενό αέρος “Ralph’s CIRCLE R BRAND GARLIC BOLOGNA with Jalapenos” με κωδικούς παρτίδας 0804, 1074, 1224, 1233, 1354, 237.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν η επιχείρηση ειδοποίησε το FSIS ότι οι ετικέτες του προϊόντος δεν ανέφεραν ότι περιέχει γάλα.

Το FSIS ανησυχεί ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται σε ψυγεία ή/και καταψύκτες καταναλωτών και καταστημάτων τροφίμων. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα κλήθηκαν να μην τα καταναλώσουν και τα καταστήματα εστίασης να μην σερβίρουν αυτά τα προϊόντα. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να πεταχτούν ή να επιστραφούν στον τόπο αγοράς.

Το αδήλωτο γάλα, τα αυγά, το σιτάρι και τα φιστίκια αποτελούν το 75% των ανακλήσεων για αλλεργιογόνα. Σύμφωνα με μελέτες, οι αποτυχίες στα προγράμματα ελέγχου αλλεργιογόνων προκαλούνται γενικά από ανθρώπινο λάθος.

Οι καταναλωτές με δυσανεξία στη λακτόζη και αλλεργία στο γάλα μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα δυσανεξίας ή αλλεργικής αντίδρασης εάν καταναλώσουν τρόφιμα που περιέχουν γάλα. Η αλλεργία στο γάλα και τα γαλακτοκομικά, είναι μια άτυπη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στο γάλα και στα προϊόντα που περιέχουν γάλα και είναι μια από τις πιο κοινές τροφικές αλλεργίες στα παιδιά. Μια αλλεργική αντίδραση εμφανίζεται συνήθως αμέσως μετά την κατανάλωση γάλακτος. Τα συμπτώματα της αλλεργίας στο γάλα κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά και μπορεί να περιλαμβάνουν συριγμό, έμετο, κνίδωση και πεπτικά προβλήματα. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο