Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπανάνες: Με αυτό το κόλπο θα παραμείνουν φρέσκες και κίτρινες για σχεδόν ένα μήνα

ΑρχικήΟικιακάΜπανάνες: Με αυτό το κόλπο θα παραμείνουν φρέσκες και κίτρινες για σχεδόν ένα μήνα
spot_img

Μια ειδικός στην αποθήκευση τροφίμων μοιράστηκε ένα ιδιοφυές κόλπο για να αποφύγουμε το μαύρισμα στις μπανάνες

Οι μπανάνες είναι από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά φρούτα αλλά έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα… ωριμάζουν πολύ γρήγορα και χάνουν τη φρεσκάδα τους πριν καλά καλά το καταλάβουμε.

- Advertisement -

Μία ειδικός στην αποθήκευση τροφίμων έχει βρει ένα εξαιρετικό κόλπο για να διατηρήσετε τις μπανάνες σας φρέσκες για εκπληκτικές μέχρι και 26 ημέρες. Ενώ οι περισσότερες συμβουλές για τη συντήρηση της μπανάνας προτείνουν να τυλίξετε το στέλεχος σε μεμβράνη, αλουμινόχαρτο ή υγρό χαρτί κουζίνας, αυτή η νέα προσέγγιση είναι διαφορετική.

Η Amy Cross, η οποία μοιράζεται την τεχνογνωσία της στην αγορά, τον καθαρισμό και την αποθήκευση φρούτων και λαχανικών στον λογαριασμό της στο TikTok @amycrosslegacy, αποκάλυψε τη μοναδική της μέθοδο που περιλαμβάνει ένα γυάλινο βάζο.

Η τεχνική της Amy περιλαμβάνει τον τεμαχισμό μιας μπανάνας, με το δέρμα ακόμα, και την τοποθέτησή της σε ένα βαζάκι στο ψυγείο. Προς έκπληξη των ακολούθων της, παρουσίασε τα αποτελέσματα μετά από 26 ημέρες: οι φέτες μπανάνας παρέμειναν το ίδιο φρέσκες όπως όταν αγοράζονταν και η φλούδα δεν είχε γίνει καθόλου καφέ.

Στο viral βίντεό της, η Amy εξηγεί: «Αυτές είναι οι μπανάνες που αγόρασα στις 13 Μαρτίου και τις έκοψα σε τρίτα και τις έβαλα σε ένα βάζο, άρα είναι 26 ημερών».

Και πρόσθεσε: «Έτσι, ο στόχος του να βάλω τις μπανάνες στο βάζο ήταν να δω αν μπορώ να πάρω μια κομμένη μπανάνα για 12 ώρες και έχουν περάσει 26 μέρες».

Για όσους προτιμούν να μην κόβουν τις μπανάνες τους σε φέτες, οι ειδικοί συνιστούν να τις διατηρούν σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για να παρατείνουν τη φρεσκάδα τους.

Οι μπανάνες πρέπει να διατηρούνται στους 12 βαθμούς περίπου, καθώς θα ωριμάσουν πιο γρήγορα αν είναι σε υψηλές θερμοκρασίες . Ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς άμεσο ηλιακό φως είναι ιδανικό. Επομένως, μια ζεστή κουζίνα δεν είναι το καλύτερο μέρος για τις μπανάνες σας.

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε ξεφλουδισμένες μπανάνες, χρησιμοποιήστε το κόλπο με τους χυμούς. Μόλις κοπεί μια μπανάνα και εκτεθεί στον αέρα, θα γίνει γρήγορα καφέ. Απλώς ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού ή ανανά – αυτό είναι ιδιαίτερα νόστιμο στις φρουτοσαλάτες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα