Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Πράσινο φως για την ασφάλεια στέβιας από Βιομετατροπή

ΑρχικήΝέαEFSA: Πράσινο φως για την ασφάλεια στέβιας από Βιομετατροπή
spot_img

Η εταιρεία PureCircle by Ingredion, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς και νεωτεριστές συστατικών στέβιας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι έλαβε θετική γνώμη για την ασφάλεια από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) σχετικά με τη χρήση των συστατικών στέβιας Reb M, Reb D και Reb AM που παράγονται μέσω βιομετατροπής εκχυλισμάτων των φύλλων στέβιας. Η γνώμη αυτή αναγνωρίζει επίσης ότι υπάρχουν έως και 60 μόρια από το φύλλο στέβιας, που είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Τα νέα αυτά συστατικά στέβιας, που παράγονται μέσω βιομετατροπής των εκχυλισμάτων των φύλλων στέβιας, θα είναι εμπορικά διαθέσιμα στους ευρωπαίους παραγωγούς τροφίμων και ποτών μετά την τελική έγκριση, η οποία αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

Οι νέες αυτές τεχνολογίες, επιτρέπουν την μεγιστοποίηση της αξιοποίησης κάθε φύλλου στέβιας. Αυτό έχει ως αποτελέσματα πιο βιώσιμες, αποτελεσματικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας,  που παράγουν περισσότερο βελτιστοποιημένες ποσότητες συστατικών και με ταυτόχρονη μείωση των συνολικών αποβλήτων, σε σύγκριση με τις συμβατικές ποικιλίες φύλλων στέβιας.

Η Sue Bancroft, εκπροσωπώντας την εταιρεία, σχολίασε στο F&D Technology: «Με σχεδόν έναν στους δύο καταναλωτές να ανησυχούν για την πρόσληψη ζάχαρης λόγω θεμάτων υγείας, είναι σαφές ότι οι σημερινοί καταναλωτές επιδιώκουν να περιορίσουν τη ζάχαρη στη διατροφή τους και να μειώσουν τις θερμίδες, όχι με τεχνητά γλυκαντικά, αλλά με συστατικά που παραλαμβάνονται φυσικά. Ως εκ τούτου, η «PureCircle by Ingredion» έχει επενδύσει σημαντικό χρόνο και πόρους στη βελτιστοποίηση του τι μπορεί να προσφέρει το φυτό της στέβιας.

“Ως αποτέλεσμα, οι παρασκευαστές τροφίμων και ποτών σε όλη την Ευρώπη, που έχουν δεσμευθεί να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη λύση μείωσης της ζάχαρης για τους καταναλωτές, θα επωφεληθούν από την γκάμα φυτικών γλυκαντικών φύλλων στέβιας και τροποποιητών γεύσης της εταιρείας μας. Προερχόμενα από εκχύλισμα φύλλων, αποδίδουν σημαντικά μεγαλύτερα ποσοστά των μορίων στέβιας, σε σύγκριση με τις συμβατικές εμπορικές ποικιλίες στέβιας.

«Είμαστε ευτυχείς που μετά τη θετική γνωμοδότηση της EFSA για την ασφάλεια, οι κατασκευαστές τροφίμων και ποτών θα μπορούν σύντομα να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα  συστατικά στέβιας από βιομετατροπή. Αυτά παράγονται από μια διαδικασία που αντικατοπτρίζει τη διαδικασία παραγωγής φυσικών συστατικών του φυτού, η γκάμα παρέχει ένα μη γενετικώς τροποποιημένο συστατικό των φύλλων στέβιας, που έχει τη γλυκύτητα της ζάχαρης, χωρίς θερμίδες και με βελτίωση του κόστους χρήσης.”

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα