Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το διατροφικό παράδοξο της Λατινικής Αμερικής

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤο διατροφικό παράδοξο της Λατινικής Αμερικής
spot_img

Τα αγροκτήματα και τα χωράφια της Λατινικής Αμερικής παράγουν πολλά τρόφιμα, αλλά 47 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να πεινούν.

Η περιοχή αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων εξαγωγών σε γεωργικά και αλιευτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και των λαχανικών, του σολομού, του καλαμποκιού, της ζάχαρης και του καφέ. Ο γεωργικός τομέας είναι ζωτικής σημασίας για τα προς το ζην στη Λατινική Αμερική, συνεισφέροντας κατά μέσο όρο στο 4,7% του ΑΕΠ και απασχολώντας τουλάχιστον το 14% του πληθυσμού της περιοχής.

Όμως, παραδόξως, ο αριθμός των υποσιτισμένων στην περιοχή συνεχίζει να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια αυξήθηκαν κατά περίπου 13 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι μέχρι το 2030, «η πείνα θα επηρεάσει 67 εκατομμύρια ανθρώπους στην περιοχή, αριθμός που δεν λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Ένας σημαντικός ένοχος: η σπατάλη τροφίμων. Περισσότερο από το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο χάνεται ή σπαταλάται και η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική δεν αποτελούν εξαίρεση. Με μια διαφορετική και βελτιωμένη αλυσίδα διανομής, αυτή η ποσότητα σπατάλης τροφίμων θα μπορούσε να είναι αρκετή για να θρέψει έως και 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Εδώ είναι το θέμα: Για να αντιμετωπιστεί με επιτυχία ο υποσιτισμός στη Λατινική Αμερική, οι λύσεις στον τομέα της γεωργίας και της τεχνολογίας τροφίμων πρέπει να προέλθουν από μέσα. Όχι μόνο επειδή η Λατινική Αμερική έχει τεράστιο φυσικό πλούτο, αλλά επειδή σχεδόν κάθε Λατινοαμερικανός έχει βιώσει επισιτιστική ανασφάλεια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πηγή:techcrunch.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα