Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Πρόβλεψη για τα πιο hot γεύματα του 2022 – Τι θα ζητήσουν οι καταναλωτές

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστίαση: Πρόβλεψη για τα πιο hot γεύματα του 2022 - Τι θα ζητήσουν οι καταναλωτές
spot_img

Η πανδημία άλλαξε πολλά πράγματα σχετικά με το τι και πώς θέλουν να τρώνε οι άνθρωποι στα εστιατόρια. Αυτό που παραμένει συνεπές είναι η επιθυμία τους – σε όλα τα διαστήματα της ημέρας – για πιο υγιεινά, λιγότερο ακριβά τρόφιμα, σύμφωνα με νέα έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Εστιατορίων.

Σύμφωνα με το «What’s Hot 2022 Culinary Forecast» που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της εταιρείας ερευνών μάρκετινγκ Technomic Inc, 350 σεφ δημιούργησαν μια λίστα με 109 φαγητά που προβλέπουν ότι θα θέλουν να φάνε οι καταναλωτές το επόμενο έτος.

Το ενδιαφέρον για τα τρόφιμα με παγκόσμια επιρροή άρχισε να αυξάνεται προτού ξεσπάσει η πανδημία κορονοϊού. Τώρα, ωστόσο, οι επισκέπτες των εστιατορίων αναζητούν πάλι τοπικά προϊόντα της Ασίας, της Καραϊβικής και της Νότιας Αμερικής.

Η έρευνα έδειξε ότι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης στο πρωινό, με βάση τα δημητριακά για μεσημεριανό γεύμα και φθηνά κομμάτια βοείου κρέατος και κοτόπουλου για δείπνο, ήταν στην κορυφή των μενού της ημέρας.

3 κορυφαίες τάσεις ανά διαστήματα της ημέρας

Οι σεφ της έρευνας μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για το τι είναι hot για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό:

Πρωινό

  • Μη παραδοσιακές πρωτεΐνες (όπως chorizo, vegan μπέικον ή λουκάνικο)
  • Σάντουιτς φυτικής προέλευσης
  • Μπολ πρωινού με βάση τα αυγά

Επίσης δημοφιλή για πρωινό: φαγητά με παγκόσμια επιρροή, όπως το shakshuka, ένα πικάντικο πιάτο με αυγά.

Μεσημεριανό

  • Σάντουιτς φυτικής προέλευσης
  • Παγκοσμίως εμπνευσμένες σαλάτες
  • Μπολ με βάση τα δημητριακά

Επίσης ζεστό για μεσημεριανό: σαλάτες με τουρσί, τηγανητό σάντουιτς κοτόπουλου, ανανεωμένες κλασικές σαλάτες και poke bowls.

Δείπνο

  • Λιγότερο ακριβά κομμάτια κοτόπουλου (όπως μπούτι αντί για φτερούγα)
  • Μπέργκερ φυτικής προέλευσης
  • Λιγότερο ακριβά τεμάχια βοείου κρέατος (όπως τσοκ βοδινού αντί για φιλέτο)

Επίσης δημοφιλή για δείπνο: κιτ γευμάτων, εναλλακτικές λύσεις υδατανθράκων από κουνουπίδι, ramen ή mazemen και λιγότερο ακριβά κομμάτια χοιρινού κρέατος.

Οι λιγότερο δαπανηρές πρωτεΐνες ενδέχεται να εμφανίζονται περισσότερο στα μενού για διάφορους λόγους, όπως ζητήματα εφοδιασμού, αύξηση του κόστους των τροφίμων, γαστρονομική εξερεύνηση ή όλες αυτές οι επιρροές μαζί.

Πηγή: restaurant.org

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα τρόφιμα με επικίνδυνες ουσίες προσπαθούν να εισαχθούν στην Ελλάδα;

Πέντε ειδοποιήσεις σήμερα στο Ευρωπαϊκό σύστημα ειδοποίησης RASFF, για ακατάλληλα εισαγόμενα τρόφιμα.

Μπιφτέκια: Η καταλληλότερη θερμοκρασία ψησίματος για την εξάλειψη του ιού της γρίπης των πτηνών

Λόγω της μετάδοσης του ιού Η5Ν1 σε αγελάδες, οι αρχές των ΗΠΑ προχώρησαν σε πειραματική μελέτη για το ποιες είναι η ασφαλείς θερμοκρασίες ψησίματος του κιμά για να εξαλειφθεί ο ιός.

Τα τρόφιμα που μπορεί να βλάψουν τον εγκέφαλο μας

Πώς οι καθημερινές διατροφικές επιλογές μπορούν να ευεργετήσουν ή βλάψουν τον εγκέφαλό μας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα