Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Πρόβλεψη για τα πιο hot γεύματα του 2022 – Τι θα ζητήσουν οι καταναλωτές

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστίαση: Πρόβλεψη για τα πιο hot γεύματα του 2022 - Τι θα ζητήσουν οι καταναλωτές
spot_img

Η πανδημία άλλαξε πολλά πράγματα σχετικά με το τι και πώς θέλουν να τρώνε οι άνθρωποι στα εστιατόρια. Αυτό που παραμένει συνεπές είναι η επιθυμία τους – σε όλα τα διαστήματα της ημέρας – για πιο υγιεινά, λιγότερο ακριβά τρόφιμα, σύμφωνα με νέα έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Εστιατορίων.

Σύμφωνα με το «What’s Hot 2022 Culinary Forecast» που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της εταιρείας ερευνών μάρκετινγκ Technomic Inc, 350 σεφ δημιούργησαν μια λίστα με 109 φαγητά που προβλέπουν ότι θα θέλουν να φάνε οι καταναλωτές το επόμενο έτος.

Το ενδιαφέρον για τα τρόφιμα με παγκόσμια επιρροή άρχισε να αυξάνεται προτού ξεσπάσει η πανδημία κορονοϊού. Τώρα, ωστόσο, οι επισκέπτες των εστιατορίων αναζητούν πάλι τοπικά προϊόντα της Ασίας, της Καραϊβικής και της Νότιας Αμερικής.

Η έρευνα έδειξε ότι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης στο πρωινό, με βάση τα δημητριακά για μεσημεριανό γεύμα και φθηνά κομμάτια βοείου κρέατος και κοτόπουλου για δείπνο, ήταν στην κορυφή των μενού της ημέρας.

3 κορυφαίες τάσεις ανά διαστήματα της ημέρας

Οι σεφ της έρευνας μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για το τι είναι hot για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό:

Πρωινό

  • Μη παραδοσιακές πρωτεΐνες (όπως chorizo, vegan μπέικον ή λουκάνικο)
  • Σάντουιτς φυτικής προέλευσης
  • Μπολ πρωινού με βάση τα αυγά

Επίσης δημοφιλή για πρωινό: φαγητά με παγκόσμια επιρροή, όπως το shakshuka, ένα πικάντικο πιάτο με αυγά.

Μεσημεριανό

  • Σάντουιτς φυτικής προέλευσης
  • Παγκοσμίως εμπνευσμένες σαλάτες
  • Μπολ με βάση τα δημητριακά

Επίσης ζεστό για μεσημεριανό: σαλάτες με τουρσί, τηγανητό σάντουιτς κοτόπουλου, ανανεωμένες κλασικές σαλάτες και poke bowls.

Δείπνο

  • Λιγότερο ακριβά κομμάτια κοτόπουλου (όπως μπούτι αντί για φτερούγα)
  • Μπέργκερ φυτικής προέλευσης
  • Λιγότερο ακριβά τεμάχια βοείου κρέατος (όπως τσοκ βοδινού αντί για φιλέτο)

Επίσης δημοφιλή για δείπνο: κιτ γευμάτων, εναλλακτικές λύσεις υδατανθράκων από κουνουπίδι, ramen ή mazemen και λιγότερο ακριβά κομμάτια χοιρινού κρέατος.

Οι λιγότερο δαπανηρές πρωτεΐνες ενδέχεται να εμφανίζονται περισσότερο στα μενού για διάφορους λόγους, όπως ζητήματα εφοδιασμού, αύξηση του κόστους των τροφίμων, γαστρονομική εξερεύνηση ή όλες αυτές οι επιρροές μαζί.

Πηγή: restaurant.org

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο