Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ΗΠΑ “σηκώνουν τα μανίκια” για τις τροφιμογενείς ασθένειες

ΑρχικήΝέαΟι ΗΠΑ "σηκώνουν τα μανίκια" για τις τροφιμογενείς ασθένειες
spot_img

Οι τροφιμογενείς ασθένειες εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δημοσίευσε το Σχέδιο Βελτίωσης της Αντίδρασης σε Τροφιμογενείς Εστίες για να ενισχύσει την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα, τον συντονισμό και την επικοινωνία των ερευνών σχετικά με εστίες τροφιμογενών ασθενειών.

Ο στόχος είναι η αύξηση της ικανότητας των εμπλεκομένων στον εντοπισμό των πηγών και των αιτιών των εστιών τροφιμογενών ασθενειών. Αυτές οι βελτιώσεις θα συμβάλουν στη μείωση του αριθμού των τροφιμογενών εστιών που παραμένουν άλυτες και τελικά θα κάμψουν την καμπύλη των τροφιμογενών ασθενειών στις ΗΠΑ.

Αυτό το Σχέδιο Βελτίωσης της Αντίδρασης σε Τροφιμογενείς Εστίες προορίζεται να λειτουργήσει σε συνεργασία με το Εξυπνότερο Σχέδιο Ασφάλειας Τροφίμων Νέας Εποχής της FDA, το οποίο περιγράφει συγκεκριμένες προσεγγίσεις που θα αναλάβει η FDA κατά την επόμενη δεκαετία για την αντιμετώπιση της ασφάλειας των τροφίμων στο ταχέως μεταβαλλόμενο σύστημα τροφίμων. Επικεντρώνεται στην ιχνηλασιμότητα με τη δυνατότητα χρήσης τεχνολογίας, την ανάλυση των βαθύτερων αιτίων, τα δεδομένα των κρουσμάτων και τις λειτουργικές βελτιώσεις.

Οι παρατηρήσεις και οι συστάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ηγεσία και το προσωπικό της FDA σε όλο το πρόγραμμα τροφίμων, διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του σχεδίου βελτίωσης της επιδημίας. Το σχέδιο ενημερώθηκε επίσης από μια ανεξάρτητη ανασκόπηση της δομικής και λειτουργικής ικανότητας της FDA να υποστηρίζει, να συμμετέχει ή να ηγείται πολυκρατικών δραστηριοτήτων διερεύνησης κρουσμάτων τροφιμογενών ασθενειών.

Το σχέδιο, το οποίο επικεντρώνεται σε εστίες που σχετίζονται με την ανθρώπινη τροφή, χωρίζεται σε τέσσερις τομείς προτεραιότητας:

  • Τεχνολογικά υποβοηθούμενο traceback προϊόντων, εστιάζοντας σε τρόπους για την σταθερή ψηφιοποίηση τη διαδικασία εντοπισμού των τροφίμων στην πηγή τους.
  • Έρευνες για τα βαθύτερα αίτια, που εργάζονται για την συστηματοποίηση, την επιτάχυνση και την κοινή χρήση των αποτελεσμάτων των ερευνών της FDA σχετικά με την αιτία της μόλυνσης των τροφίμων.
  • Ανάλυση και διάδοση δεδομένων για την εκδήλωση εστίας για την αύξηση της διαφάνειας των ερευνών για την εκδήλωση εστίας.
  • Λειτουργικές βελτιώσεις για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών και τη δημιουργία μέτρων απόδοσης.

Στις αρχές του 2022, θα διεξαχθεί ένα διαδικτυακό σεμινάριο για να καθοδηγήσει τους ενδιαφερόμενους φορείς στο σχέδιο και να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.fda.gov/food/cfsan-constituent-updates/fda-releases-plan-independent-review-improve-foodborne-outbreak-response?utm_medium=email&utm_source=rasa_io

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα