Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Σχεδόν 13 τόνοι κιμά ανακαλούνται λόγω επιμόλυνσης με Ε. coli O157:H7

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Σχεδόν 13 τόνοι κιμά ανακαλούνται λόγω επιμόλυνσης με Ε. coli O157:H7
spot_img

Λίγες ώρες μετά από την ενημέρωση για ευρήματα Ε. coli O157:H7 από ανεξάρτητες έρευνες της καταναλωτικής οργάνωσης Consumer Reports, ήρθε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση πολλαπλών ανακλήσεων στις ΗΠΑ, που αφορά 11 διαφορετικούς κωδικούς προϊόντων.

Η εταιρεία Interstate Meat Dist. Inc. με έδρα τις ΗΠΑ, ανακαλεί περίπου 28.356 λίβρες (12.862 κιλά) κιμά βοείου κρέατος που μπορεί να έχουν επιμολυνθεί με E. coli O157:H7, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Ο νωπός κιμάς από βοδινό κρέας παρήχθη στις 20 Δεκεμβρίου 2021, ενώ οι συσκευασίες διανεμήθηκαν σε σημεία λιανικής πώλησης στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια, τη Νεβάδα, το Όρεγκον, τη Γιούτα, την Ουάσινγκτον και το Γουαϊόμινγκ.

Το ζήτημα αναφέρθηκε στην FSIS μετά την αγορά και την υποβολή μιας συσκευασίας λιανικής πώλησης του κιμά βοείου κρέατος σε εργαστήριο τρίτου μέρους για μικροβιολογική ανάλυση και το δείγμα βρέθηκε θετικό για E. coli O157:H7. Η FSIS διενήργησε αξιολόγηση της διαπίστευσης και των μεθοδολογιών του τρίτου εργαστηρίου και διαπίστωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν εφαρμόσιμα.

Το Ε. coli O157:H7 είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, αιματηρή διάρροια και κοιλιακές κράμπες 2-8 ημέρες (3-4 ημέρες, κατά μέσο όρο) μετά την έκθεση του οργανισμού σε αυτό. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα, μερικοί αναπτύσσουν έναν τύπο νεφρικής ανεπάρκειας που ονομάζεται αιμολυτικό ουρεμικό σύνδρομο (HUS). Αυτή η κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή σε παιδιά κάτω των 5 ετών και ηλικιωμένους ενήλικες. Χαρακτηρίζεται από εύκολους μώλωπες, ωχρότητα και μειωμένη παραγωγή ούρων. Τα άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να αναζητήσουν αμέσως επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Υπάρχουν ανησυχίες ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται στα ψυγεία ή στους καταψύκτες των καταναλωτών. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να απορρίπτονται ή να επιστρέφονται στον τόπο αγοράς.

Η FSIS διενεργεί τακτικά ελέγχους αποτελεσματικότητας ανάκλησης για να επαληθεύσει ότι οι εταιρείες ανάκλησης κοινοποιούν στους πελάτες τους την ανάκληση και ότι λαμβάνονται μέτρα για να βεβαιωθούν ότι το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο στους καταναλωτές. Συμβουλεύει όλους τους καταναλωτές να παρασκευάζουν με ασφάλεια τα ωμά προϊόντα κρέατος, συμπεριλαμβανομένων των νωπών και κατεψυγμένων, και να καταναλώνουν μόνο κιμά από βόειο κρέας που έχει μαγειρευτεί σε θερμοκρασία 71C, χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο τροφίμων που μετρά την εσωτερική θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο