Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βοδινό λίπος: Η νέα τάση περιποίησης του δέρματος μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα

ΑρχικήυγείαΒοδινό λίπος: Η νέα τάση περιποίησης του δέρματος μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα
spot_img

27.000 βίντεο στο TikTok διαφημίζουν την επάλειψη προσώπου με βοδινό λίπος για υγιές και λαμπερό δέρμα.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα TikTok έχει πλημμυρίσει τον τελευταίο καιρό από βίντεο (27.000) σχετικά με τη νέα τάση περιποίησης του δέρματος με βοδινό λίπος και οι Influencers ισχυρίζονται ότι βοηθάει στην ενυδάτωση και στην καταπολέμηση της ακμής. Μάλιστα προτείνουν να εγκαταλείψουμε εντελώς τις ενυδατικές κρέμες προσώπου. Όμως ειδικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας επισημαίνουν τους κινδύνους που κρύβει αυτό το νέα Hack που έχει γίνει Viral.

- Advertisement -

H Lesley Reynolds ειδικός στη φροντίδα του δέρματος και συνιδρυτής της Harley Street Skin Clinic λέει πως όντως μπορεί να υπάρχουν κάποια πιθανά οφέλη στο λίπος αυτό (το οποίο εξάλλου μπορεί να περιέχεται σε ελεγχόμενες ποσότητες, σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος), ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο και δεν είναι για όλους.

 Το βοδινό λίπος είναι ένα τετηγμένο ζωικό λίπος, που σημαίνει ότι είναι πιο βαρύ από μία συμβατική  ενυδατική κρέμα και μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους παγιδεύοντας υγρασία, βακτήρια και βρωμιά, οδηγώντας σε μαύρα στίγματα και σμηγματογόνα νημάτια.

Ο Reynolds εξηγεί ότι εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, η χρήση του βοείου λίπους, μπορεί να προκαλέσει «σπάσιματα και ερεθισμούς». Αυτό συμβαίνει επειδή τη ουσία αυτή δεν έχει υποστεί τις απαραίτητες διαδικασίες για να αφαιρέσει συστατικά που μπορεί να βλάψουν το δέρμα σας. Επίσης δεν είναι κατάλληλο για την καταπολέμηση της ακμής, σύμφωνα με την ειδικό η οποία προτείνει σε όσους θέλουν να χρησιμοποιούν φυσικά προϊόντα και όχι κρέμες του εμπορίου, συστατικά όπως βούτυρο καριτέ, έλαιο jojoba ή ceramides.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο