Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ντόμινο από ανακλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω αδήλωτων αλλεργιογόνων

ΑρχικήΝέαΝτόμινο από ανακλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω αδήλωτων αλλεργιογόνων
spot_img

Πάλι στο προσκήνιο τα αδήλωτα αλλεργιογόνα, με το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια μόνο ημέρα να αντιμετωπίζει δύο διαφορετικά περιστατικά.

Ο FSA ανακοίνωσε την ανάκληση από τα καταστήματα ALDI της κασετίνας με σοκολατάκια Moser Roth The Collection Milk, White and Dark Chocolates λόγω παρουσίας αυγού που δεν αναγράφεται στη συσκευασία. Αυτό φυσικά σημαίνει πως το προϊόν αποτελεί κίνδυνο για τα άτομα με αλλεργία στο αυτό.

- Advertisement -
Πηγή: FSA

Η δεύτερη ανάκληση είναι πιο ιδιαίτερη, καθώς στην επισήμανση όχι μόνο έχει παραλειφθεί η αναφορά στην παρουσία του αλλεργιογόνου – όπως γίνεται συνήθως – αλλά αντίθετα υπάρχει λανθασμένα σαφής αναφορά για την απουσία του. Ο λόγος για το προϊόν Welsh Chunky Piccalilli, που ενώ περιέχει μουστάρδα, δεν αναφέρεται στην ετικέτα, και αντιθέτως αναφέρεται η δήλωση “mustard free”.

Πηγή: FSA

Η εταιρεία Welsh Speciality Foods ανακάλεσε άμεσα το προϊόν κάνοντας σαφή αναφορά στο λάθος αυτό της επισήμανσης.

Και στις δύο περιπτώσεις τοποθετήθηκαν ειδικές σημάνσεις στα σημεία πώλησης των προϊόντων, που εξηγούν με σαφήνεια στους πελάτες τους λόγους των ανακλήσεων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα