Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανάκληση χαλβά λόγω παρουσίας Salmonella

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Ανάκληση χαλβά λόγω παρουσίας Salmonella
spot_img

Ο Καναδικός Οργανισμός Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA) ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό για την ανάκληση του προϊόντος χαλβά με μαύρους σπόρους.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Ontario Inc. ανακαλεί το εμπορικό σήμα Mahruse Halva με μαύρους σπόρους από την αγορά λόγω πιθανής επιμόλυνσης με Salmonella.

Το ανακαλούμενο προϊόν έχει πωληθεί στο Οντάριο και μπορεί να έχει διανεμηθεί σε άλλες επαρχίες και εδάφη.

Πηγή: CFIA

Η ανάκληση αυτή προκλήθηκε από τα αποτελέσματα των δοκιμών του Καναδικού Οργανισμού Επιθεώρησης Τροφίμων.

Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες που να σχετίζονται με την κατανάλωση αυτού του προϊόντος.

Τα τρόφιμα που έχουν επιμολυνθεί με Salmonella μπορεί να μην φαίνονται ή να μη μυρίζουν σαν χαλασμένα, αλλά μπορούν ακόμα να προκαλέσουν ασθένειες. Τα μικρά παιδιά, οι έγκυες γυναίκες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να προσβληθούν από σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις. Οι υγιείς άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν βραχυπρόθεσμα συμπτώματα όπως πυρετό, πονοκέφαλο, έμετο, ναυτία, κοιλιακές κράμπες και διάρροια. Μακροπρόθεσμες επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρή αρθρίτιδα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα