Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Δημόσια διαβούλευση για βιολογικής προέλευσης, βιοαποικοδομήσιμα και λιπασματοποιήσιμα πλαστικά

ΑρχικήΝέαΕΕ: Δημόσια διαβούλευση για βιολογικής προέλευσης, βιοαποικοδομήσιμα και λιπασματοποιήσιμα πλαστικά
spot_img
spot_img

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε εχθές 18 Ιανουαρίου δημόσια διαβούλευση σχετικά με τα βιολογικής προέλευσης, τα βιοαποικοδομήσιμα και τα λιπασματοποιήσιμα πλαστικά.

Η διαβούλευση θα βοηθήσει την Επιτροπή να αναπτύξει ένα πλαίσιο πολιτικής για τις πλαστικές ύλες, το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις βιωσιμότητας που σχετίζονται με τη χρήση αυτών των πλαστικών. Επιπλέον, η καταπολέμηση του φαινομένου θα δώσει ώθηση στην καινοτομία και θα στείλει σαφή μηνύματα στους Ευρωπαίους επενδυτές.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσους, δήλωσε σχετικά: «Τα πλαστικά βιολογικής προέλευσης, τα βιοαποικοδομήσιμα και τα λιπασματοποιήσιμα πλαστικά μπορούν να έχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά πλαστικά. Ωστόσο, πρέπει να αξιολογήσουμε σε βάθος κατά πόσον τα πλαστικά αυτά εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους και υπό ποιες προϋποθέσεις. Πρέπει επίσης να παράσχουμε σαφήνεια στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να διακρίνουν εύκολα τις διαφορές τους».

Τα βιολογικής προέλευσης, τα βιοαποικοδομήσιμα και τα λιπασματοποιήσιμα πλαστικά αντιπροσωπεύουν σήμερα το 1 % της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής αγοράς πλαστικών, και αναμένεται να αυξηθούν συνολικά κατά 58 % από το 2020 ως το 2025. Χρησιμοποιούνται κυρίως για τη συσκευασία και για αγροτικούς σκοπούς. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε εδώ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα