Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πορτογαλία: Παραγωγή ρεκόρ σε ελαιόλαδο

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠορτογαλία: Παραγωγή ρεκόρ σε ελαιόλαδο
spot_img

Η παραγωγή ελαιολάδου στην Πορτογαλία αναμένεται να φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ φέτος, με αύξηση όγκου 46% σε σύγκριση με το 2019 και σε αντίθεση με τα «ιστορικά χαμηλά» της παραγωγής σιτηρών, η οποία έχει πληγεί από την ξηρασία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE).

«Οι πρώτες εκτιμήσεις, στις 31 Ιανουαρίου, κάνουν λόγο για παραγωγή ρεκόρ ελαιολάδου το 2021 (2,25 εκατομμύρια εκατόλιτρα), ως αποτέλεσμα των εξαιρετικών αγρο-μετεωρολογικών συνθηκών που παρατηρήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και της στοχαστικής αναδιάρθρωσης του κλάδου, δηλαδή της αυξανόμενης σημασίας των εντατικών ελαιώνων» όπως αναφέρει το ΙΝΕ.

- Advertisement -

«Από την άλλη πλευρά, οι αρνητικές επιπτώσεις της έντονης και ακραίας μετεωρολογικής ξηρασίας μπορούν ήδη να παρατηρηθούν, επηρεάζοντας, στα τέλη Ιανουαρίου, το 45% της ηπειρωτικής χώρας», συνεχίζει.

«Ένας από τους τομείς που πλήττονται περισσότερο ήταν η κτηνοτροφική παραγωγή, λόγω των κακών συνθηκών βόσκησης» και κατά συνέπεια της ανάγκης για έκτακτες προμήθειες ζωοτροφών.

Στα χειμερινά δημητριακά, σημειώνει η δημοσίευση, υπάρχουν επίσης επιπτώσεις όσον αφορά τη μείωση των εκτάσεων που έχουν σπαρθεί –η οποία αναμένεται να είναι η μικρότερη εδώ και έναν αιώνα– «και στην κακή βλαστική ανάπτυξη των βροχερών καλλιεργειών».

«Αυτό το σενάριο ξηρασίας, σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών των εισροών, έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα και αυξανόμενη ανησυχία στον κλάδο», προσθέτει το σημείωμα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα