Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
27 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FDA: Listeria και Salmonella σε πολυετή δειγματοληψία επεξεργασμένων αβοκάντο και γουακαμόλε

ΑρχικήΝέαFDA: Listeria και Salmonella σε πολυετή δειγματοληψία επεξεργασμένων αβοκάντο και γουακαμόλε
spot_img

Στις 16 Μαρτίου 2022, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δημοσίευσε ευρήματα από μια δειγματοληψία που πραγματοποίησε, συλλέγοντας και αναλύοντας επεξεργασμένο αβοκάντο και γουακαμόλε από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Σεπτέμβριο του 2019. Στόχος ήταν να εκτιμηθεί ο επιπολασμός της Salmonella spp. και Listeria monocytogenes σε επεξεργασμένο αβοκάντο και γουακαμόλε ως μέρος της συνεχούς προσπάθειας του FDA να διασφαλίσει προληπτικά την ασφάλεια των τροφίμων και να αποτρέψει να φτάσουν μολυσμένα τρόφιμα στους καταναλωτές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο FDA συνέλεξε και εξέτασε συνολικά 887 δείγματα τόσο εγχώριου όσο και εισαγόμενου επεξεργασμένου αβοκάντο και γουακαμόλε. Ο οργανισμός εντόπισε Salmonella spp. σε δύο δείγματα, τα οποία αργότερα προσδιορίστηκαν ως διακριτά δείγματα της ίδιας μάρκας γουακαμόλε εγχώριας παραγωγής. Κανένα από αυτά τα δείγματα δεν είχε υποστεί επεξεργασία υψηλής πίεσης (HPP), το οποίο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τη βιομηχανία για την εξουδετέρωση επιβλαβών παθογόνων.

Ο FDA εντόπισε Listeria monocytogenes σε 15 δείγματα, εκ των οποίων τα οκτώ δεν είχαν λάβει επεξεργασία HPP, ενώ η Υπηρεσία δεν μπόρεσε να προσδιορίσει εάν τα άλλα επτά δείγματα είχαν λάβει επεξεργασία HPP. Μετά την αλληλουχία ολόκληρου του γονιδιώματος που διεξήχθη στα παθογόνα που ανιχνεύθηκαν, ο FDA διαπίστωσε στην περίπτωση κάθε θετικού ότι, είτε δεν υπήρχε σύνδεση με κλινικές ασθένειες, είτε ότι οι διαθέσιμες επιδημιολογικές πληροφορίες ήταν αδιευκρίνιστες σε σχέση με το φαγητό ή άλλο όχημα που εμπλέκεται στις ασθένειες.

Κάθε φορά που ο FDA εντόπιζε ένα θετικό εύρημα, ο οργανισμός προσπαθούσε να αφαιρέσει όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα από την αγορά. Αυτό περιελάμβανε την άρνηση αποστολών εισαγωγής που σχετίζονται με θετικό προϊόν και την προσθήκη δύο ξένων εταιρειών στο Import Alert 21-12, το οποίο ενημερώνει το επιτόπιο προσωπικό της FDA ότι ο οργανισμός έχει αρκετά στοιχεία ή άλλες πληροφορίες που επιτρέπουν την κράτηση χωρίς φυσική εξέταση των καθορισμένων προϊόντων.

Εκτός από την επιβεβαίωση ότι η Salmonella spp. και Listeria monocytogenes μπορεί να υπάρχουν σε επεξεργασμένο αβοκάντο και/ή γουακαμόλε, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο εκτιμώμενος επιπολασμός αυτών των παθογόνων στα δείγματα που δεν υποβλήθηκαν σε επεξεργασία με HPP ήταν υψηλότερος από ό,τι στα δείγματα που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία με HPP. Αυτά τα ευρήματα φαίνεται να ευθυγραμμίζονται με την έρευνα που δείχνει ότι το HPP είναι ένα αποτελεσματικό βήμα εξόντωσης.

Τα ευρήματα αυτής της δειγματοληψίας υπογραμμίζουν, επίσης, την ανάγκη οι μεταποιητές επεξεργασμένου αβοκάντο και γουακαμόλε και άλλοι στην αλυσίδα εφοδιασμού να συμμορφώνονται με τον κανόνα περί Τρέχουσας Ορθής Κατασκευαστικής Πρακτικής, Ανάλυσης Κινδύνων και Προληπτικών Ελέγχων για Ανθρώπινα Τρόφιμα βάσει Κινδύνων, όπως ισχύει.

Πηγή: https://www.lexblog.com/2022/03/21/fda-releases-summary-report-on-multi-year-processed-avocado-and-guacamole-sampling-listeria-and-salmonella-found/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε ελληνικά φρούτα και λαχανικά – Αποτελέσματα ελέγχων Απριλίου

Διπλάσιος ο αριθμός των δειγμάτων που ελέγχθηκαν από το ΥΠΑΑΤ τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τους ελέγχους του Μαρτίου.

Πόσα τρόφιμα με επικίνδυνες ουσίες προσπαθούν να εισαχθούν στην Ελλάδα;

Πέντε ειδοποιήσεις σήμερα στο Ευρωπαϊκό σύστημα ειδοποίησης RASFF, για ακατάλληλα εισαγόμενα τρόφιμα.

Μπιφτέκια: Η καταλληλότερη θερμοκρασία ψησίματος για την εξάλειψη του ιού της γρίπης των πτηνών

Λόγω της μετάδοσης του ιού Η5Ν1 σε αγελάδες, οι αρχές των ΗΠΑ προχώρησαν σε πειραματική μελέτη για το ποιες είναι η ασφαλείς θερμοκρασίες ψησίματος του κιμά για να εξαλειφθεί ο ιός.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα