Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βουλγαρία: Θανατώνουν 177.440 κοτόπουλα μετά από ξέσπασμα γρίπης των πτηνών

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΒουλγαρία: Θανατώνουν 177.440 κοτόπουλα μετά από ξέσπασμα γρίπης των πτηνών
spot_img

Συνολικά 177.440 κοτόπουλα σε φάρμα ωοπαραγωγών ορνίθων στον δήμο Ασένοβγκραντ στην περιφέρεια Φιλιππούπολης της Βουλγαρίας, πρόκειται να θανατωθούν καθώς η Βουλγαρική Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων επιβεβαίωσε την επιδημία γρίπης των πτηνών στη φάρμα, ανέφερε η υπηρεσία.

Αυτή ήταν η τρίτη επιδημία γρίπης των πτηνών στο αγρόκτημα από το 2019, δήλωσε η Βουλγαρική Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων.

- Advertisement -

Η υπηρεσία κήρυξε μια ζώνη προστασίας τριών χιλιομέτρων γύρω από το αγρόκτημα, με τη ζώνη να περιλαμβάνει την πόλη Assenovgrad και τα χωριά Boyantsi και Mominsko.

Έχει κηρυχθεί ζώνη παρακολούθησης 10 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει αρκετές πόλεις και χωριά.

Η υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων εξέδωσε υπενθύμιση ότι το κρέας πουλερικών και τα προϊόντα που λαμβάνονται σε τοποθεσία όπου έχει εντοπιστεί εστία γρίπης των πτηνών δεν αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής για την επεξεργασία των τροφίμων στο νοικοκυριό.

Πηγή: sofia globe.com

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα