Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προς δημόσια διαβούλευση το άρθρο 115 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών

ΑρχικήΝέαΠρος δημόσια διαβούλευση το άρθρο 115 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών
spot_img

Η Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, μετά από πρόταση του ΕΦΕΤ και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του, προτίθεται να εισηγηθεί στο Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο την αναθεώρηση του άρθρου 115 («Ζυμαρικά») του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, προκειμένου οι διατάξεις να προσαρμοστούν στις επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν τον τομέα αλλά και στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς.

Οι σημαντικότερες από τις αλλαγές που επέρχονται με το προτεινόμενο σχέδιο είναι:

1. Διευρύνεται ο ορισμός των ζυμαρικών, έτσι ώστε σε αυτά να περιλαμβάνονται και τα προϊόντα που παρασκευάζονται από άλευρα άλλων δημητριακών, πλέον του σκληρού σίτου, καθώς και από άλευρο σόγιας.

2. Ορίζονται ειδικές κατηγορίες ζυμαρικών, μεταξύ των οποίων και τα «ζυμαρικά σκληρού σίτου», και τίθενται οι ειδικές προδιαγραφές τους.

3. Απλοποιείται το κανονιστικό πλαίσιο, μέσω της κατάργησης απαιτήσεων που δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στην διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των εν λόγω προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει σχόλια ή προτάσεις, έως τις 30 Απριλίου 2022, στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dat.gcsl@aade.gr

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.

Θάνατοι από τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο

Οι τροφικές δηλητηριάσεις στα νοσοκομεία, είναι ένας υποτιμημένος αλλά υπαρκτός και σοβαρός κίνδυνος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα