Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
17.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προς δημόσια διαβούλευση το άρθρο 115 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών

ΑρχικήΝέαΠρος δημόσια διαβούλευση το άρθρο 115 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών
spot_img

Η Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, μετά από πρόταση του ΕΦΕΤ και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του, προτίθεται να εισηγηθεί στο Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο την αναθεώρηση του άρθρου 115 («Ζυμαρικά») του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, προκειμένου οι διατάξεις να προσαρμοστούν στις επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν τον τομέα αλλά και στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς.

Οι σημαντικότερες από τις αλλαγές που επέρχονται με το προτεινόμενο σχέδιο είναι:

- Advertisement -

1. Διευρύνεται ο ορισμός των ζυμαρικών, έτσι ώστε σε αυτά να περιλαμβάνονται και τα προϊόντα που παρασκευάζονται από άλευρα άλλων δημητριακών, πλέον του σκληρού σίτου, καθώς και από άλευρο σόγιας.

2. Ορίζονται ειδικές κατηγορίες ζυμαρικών, μεταξύ των οποίων και τα «ζυμαρικά σκληρού σίτου», και τίθενται οι ειδικές προδιαγραφές τους.

3. Απλοποιείται το κανονιστικό πλαίσιο, μέσω της κατάργησης απαιτήσεων που δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στην διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των εν λόγω προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει σχόλια ή προτάσεις, έως τις 30 Απριλίου 2022, στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dat.gcsl@aade.gr

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα