Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Σαλονικιώτικη” καινοτομία: Τσουρέκι – μουσακάς και κρουασάν – καρμπονάρα!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις"Σαλονικιώτικη" καινοτομία: Τσουρέκι - μουσακάς και κρουασάν - καρμπονάρα!
spot_img

Μία πρωτοπόρα γαστρονομική πρόταση από την αρτοποιό Ελένη Τουρλή-Καλλίδου που ισχυρίζεται ότι η ζύμη τσουρεκιού είναι μπριός και πάει με όλα!

Μαστίχα, μαχλέπι, βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού και φυσικά αλεύρι και φρέσκο βούτυρο είναι τα βασικά συστατικά του γλυκού, που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται για το παραδοσιακό τσουρέκι. Τι γίνεται, όμως, όταν αντί για μαστίχα, έχουμε κιμά και αντί για μαχλέπι, γραβιέρα και μελιτζάνα; Τότε, σύμφωνα με την αρτοποιό Ελένη Τσουρλή-Καλλιδου, έχουμε το τσουρέκι-μουσακά, που φέτος το Πάσχα, εξέπληξε ευχάριστα πολλές νονές στη Θεσσαλονίκη.

   «Το τσουρέκι μουσακάς είναι μοναδικό σε ολόκληρο το πλανήτη. Ήταν η ιδέα μου για το φετινό Πάσχα», αναφέρει, η αρτοποιός Ελένη Τουρλή-Καλλίδου και εξηγεί πως «η ζύμη είναι μπριος, είναι ουδέτερη και ταιριάζει και σε γλυκό και σε αλμυρό, ενώ μέσα στο τσουρέκι βάζουμε την μπεσαμέλ γραβιέρα, μελιτζάνα και κιμά και από πάνω ρίχνουμε έξτρα γραβιέρα. Μπαίνει στον φούρνο και σε λίγα λεπτά το τσουρέκι- μουσακάς είναι έτοιμο!».

κρουασάν γεμιστό και τα υλικά της καρμπονάρας

   Η πρωτότυπη αυτή γαστρονομική πρόταση βρήκε θερμούς υποστηρικτές το φετινό Πάσχα και όπως εξηγεί η αρτοποιός, πολλοί καταναλωτές επέλεξαν να δώσουν, αντί για το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι, το συγκεκριμένο στις νονές των παιδιών τους. «Οι πελάτες, μόλις το βλέπουν, μού χαμογελούν και γελάνε διακριτικά. Κάποιες πελάτισσες, μού είπαν ότι δεν ανέφεραν τίποτα και παρέδωσαν το συγκεκριμένο τσουρέκι στο κουτί, προκαλώντας την έκπληξη των κουμπάρων τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

   Το τσουρέκι-μουσακάς, όπως επισημαίνει η κ. Καλλίδου, εκτός από δώρο για τις νονές, φέτος στόλισε πολλά πασχαλινά τραπέζια καθώς το γεύτηκαν στη θέση του ψωμιού, αλλά και το βράδυ της Ανάστασης μαζί με τη μαγειρίτσα. «Πάντα υπάρχει ένα τσουρέκι στα ελληνικά σπίτια», λέει, επισημαίνοντας πως φέτος το συγκεκριμένο τσουρέκι έκανε τη διαφορά.

   Το οικογενειακό αρτοποιείο που διατηρεί με τον σύζυγο της η κ. Καλλίδου διαθέτει και κρουασάν με ιδιαίτερες γεύσεις (τσίζκεϊκ, μιλφέιγ, Black Forest και κρέμα μήλο-κανέλα), με το κρουασάν- καρμπονάρα να προκαλεί έκπληξη σε όσους το «ανακαλύπτουν». Το συγκεκριμένο κρουασάν, όπως εξηγεί η αρτοποιός, δεν έχει μέσα ζυμαρικά, αλλά τη σάλτσα της καρμπονάρας και καβουρδισμένο μπέικον.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο