Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το Γενικό Χημείο του Κράτους για την Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας

ΑρχικήΝέαΤο Γενικό Χημείο του Κράτους για την Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας
spot_img

Με σημερινή ανακοίνωσή του, το Γενικό Χημείο του Κράτους τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας

Όπως κάθε χρόνο, στις 20 Μαΐου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας.

- Advertisement -

Η φετινή επέτειος είναι αφιερωμένη στην Ψηφιακή Μετρολογία.

Έχοντας σαν βάση τις ψηφιακές τεχνολογίες, τα μεγάλα δεδομένα, την τεχνητή νοημοσύνη
και τις μηχαναγνώσιμες πληροφορίες, η κοινωνία, η βιομηχανία και η οικονομία μετασχηματίζονται με ραγδαίο ρυθμό.

Η μετρολογία ως κεντρικό στοιχείο του διεθνούς εμπορίου, της εμπιστοσύνης στις μετρήσεις και ως θεμέλιο των υποδομών ποιότητας αντιμετωπίζει αρκετές προκλήσεις και ευκαιρίες υπό αυτές τις εξελίξεις και καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ψηφιακή εποχή.

Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με τις μετρολογικές αρχές που θα πρέπει να θεσπιστούν ώστε να εξασφαλιστεί η εμπιστοσύνη στα δεδομένα και τους αλγόριθμους, τα κυβερνο-φυσικά συστήματα και τα δεδομένα FAIR ενόψει του επικείμενου ψηφιακού μετασχηματισμού των υποδομών ποιότητας.

Ενδεικτικά, μπορεί κανείς να ανατρέξει στον πιο κάτω σύνδεσμο:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2665917421001951

Ο μετασχηματισμός αυτός επιχειρείται και σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων.

H ευρωπαϊκή ερευνητική υποδομή METROFOOD-RI (στην οποία συμμετέχει το Γενικό Χημείο του Κράτους) φιλοδοξεί να προσφέρει σύντομα ψηφιακές υπηρεσίες και να υποστηρίξει αντίστοιχες δράσεις


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο σύνδεσμο:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2665917421002725

εκ μέρους της ΧΥ Μετρολογίας του ΓΧΚ και του ελληνικού κόμβου METROFOOD-GR


Χημική Υπηρεσία Μετρολογίας
ΑΑΔΕ – Γενικό Χημείο του Κράτους
Αν Τσόχα 16, 11521 Αθήνα
τηλ: 2106479137
e-mail: metrology.gcsl@aade.gr


spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα