Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
7.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα του FSA δείχνει αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με το κόστος των τροφίμων

ΑρχικήΝέαΈρευνα του FSA δείχνει αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με το κόστος των τροφίμων
spot_img

Έρευνα που δημοσιεύθηκε από τον Οργανισμό Προτύπων Τροφίμων – FSA, δείχνει ότι το κόστος των τροφίμων είναι μια μελλοντική σημαντική ανησυχία για 3 στους 4 καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δύο ακόμη εκθέσεις, που δημοσιεύθηκαν, δείχνουν την αυξανόμενη χρήση των τραπεζών τροφίμων και των κοινοτικών παρόχων τροφίμων σε ολόκληρη την κοινωνία της χώρας, καθώς και μια έκκληση από τις τράπεζες τροφίμων να έχουν σαφέστερες, πιο προσβάσιμες συμβουλές για τον ασφαλή χειρισμό των τροφίμων.

Η έρευνα διαπιστώνει:

  • Το κόστος των τροφίμων αποτελεί πλέον μείζον μελλοντικό μέλημα για 3 στους 4 καταναλωτές.
  • Ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν τράπεζα τροφίμων ή φιλανθρωπική οργάνωση τροφίμων συνεχίζει να αυξάνεται – από περίπου 1 στους 10 τον Μάρτιο του 2021, σε σχεδόν 1 στους 6 τον Μάρτιο του 2022. Επίσης, πάνω από 1 στους 5 τον Μάρτιο του 2022, δήλωσαν ότι παρέλειψαν ένα γεύμα ή μείωσαν το μέγεθος των γευμάτων επειδή δεν είχαν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα.
  • Οι εθελοντές στις τράπεζες τροφίμων και σε άλλους παρόχους επισιτιστικής βοήθειας χρειάζονται πρόσθετες συμβουλές και υποστήριξη για τον χειρισμό δωρεών, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης, της προετοιμασίας και της ασφαλούς διανομής τροφίμων, αποφεύγοντας παράλληλα τη σπατάλη τροφίμων.

Μαζί με τη δημοσίευση αυτών των στοιχείων, ο FSA συνεργάζεται με επιχειρήσεις για να διασφαλίσει ότι η δωρεά των τροφίμων τους είναι όσο το δυνατόν πιο απλή και να υποστηρίξει τόσο εκείνους που εργάζονται σε τράπεζες τροφίμων, όσο και εκείνους που τις χρησιμοποιούν, ώστε να ακολουθήσουν βέλτιστες πρακτικές για την αποθήκευση, την προετοιμασία και το μαγείρεμα των τροφίμων.

Η πρόεδρος της FSA, καθηγήτρια Σούζαν Τζεμπ, δήλωσε:

“Εν όψει των άμεσων πιέσεων σε ανθρώπους που αγωνίζονται να αγοράσουν τρόφιμα, οι τράπεζες τροφίμων διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στις κοινότητές μας.”

“Οι τράπεζες τροφίμων μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστη σανίδα σωτηρίας βραχυπρόθεσμα, ωστόσο οι κυβερνήσεις και οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει επίσης να εξετάσουν ευρύτερα άλλους τρόπους για να επιτρέψουν στους ανθρώπους να έχουν αξιόπιστη πρόσβαση σε ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα μακροπρόθεσμα”.

Τα βήματα που ακολουθεί ο FSA περιλαμβάνουν:

  • Συνεργασία με φιλανθρωπικές οργανώσεις επισιτιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου του Ανεξάρτητου Δικτύου Επισιτιστικής Βοήθειας και του Fareshare, για τη συγκέντρωση και την προσαρμογή πόρων για τους κοινοτικούς παρόχους τροφίμων, ώστε να καταστούν όσο το δυνατόν πιο εύχρηστοι.
  • Αξιοποίηση των ισχυρών έργων που έχουν ήδη επιτελεσθεί σε συνεργασία με την WRAP για να διασφαλίσουν ότι όσο το δυνατόν περισσότερα πλεονάζοντα τρόφιμα αναδιανέμονται στους ανθρώπους, αντί να πηγαίνουν χαμένα.
  • Συνεργασία με τη βιομηχανία, την κυβέρνηση και φιλανθρωπικούς οργανισμούς για την εξέταση και τη βελτίωση του νομοθετικού τοπίου για τις τράπεζες τροφίμων και τους δωρητές, τη διασφάλιση ότι οι κανόνες και οι κατευθυντήριες γραμμές είναι όσο το δυνατόν πιο αναλογικοί και αποτελεσματικοί και συμβάλλουν στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Τα τρία ερευνητικά προγράμματα και το έργο του FSA για την αντιμετώπιση του ζητήματος της επισιτιστικής ανασφάλειας των νοικοκυριών θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 15 Ιουνίου.

Η FSA, σε συνεργασία με την Defra και την WRAP, έχει δημοσιεύσει βέλτιστες πρακτικές οδηγίες αναδιανομής πλεονασμάτων τροφίμων.

Ο Μάρκους Γκόβερ, Διευθύνων Σύμβουλος της WRAP, δήλωσε:

“Στηρίζουμε τις προσπάθειες του FSA να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που πολλοί από εμάς έχουμε γύρω από το κόστος των τροφίμων. Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 200.000 τόνοι πλεοναζόντων τροφίμων θα μπορούσαν να αναδιανέμονται κάθε χρόνο. Έτσι, συνεργαζόμενοι μπορούμε να αυξήσουμε την αναδιανομή αυτού του τροφίμου, το οποίο θα μειώσει επίσης τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τροφίμων μας και θα συμβάλει στην επίτευξη ενός ακμάζοντος συστήματος τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου για όλους.”

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο