Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί το “Macaroni & Cheese” της Κraft αλλάζει όνομα;

ΑρχικήΝέαΓιατί το "Macaroni & Cheese" της Κraft αλλάζει όνομα;
spot_img

H Kraft είναι η εταιρεία που κρύβεται πίσω από τη δημοτικότητα του αγαπημένου φαγητού της Αμερικής, μακαρόνια με τυρί ή Mac and Cheese, όπως όλοι το γνωρίζουν. Η εταιρεία ανακοίνωσε την αλλαγή του ονόματος σε Κraft Mac & Cheese.

Ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου πως ο λόγος για τον οποίο προχωρά σε αυτή την αλλαγή είναι για να εκφράσει το προϊόν έτσι όπως το γνωρίζουν όλοι οι λάτρεις του, με τη συντομογραφία macαντί για macaroni. Εκτός από όνομα, το προϊόν αλλάζει και συσκευασία, με το λογότυπο να περιλαμβάνει πλέον ένα χαμογελαστό «κοφτό» μακαρονάκι, ενώ το εμβληματικό μπλε στο κουτί διατηρείται.

Ωστόσο, ο λόγος για την αλλαγή του ονόματος  δεν είναι μόνο για να ικανοποιηθούν οι λάτρεις του πιάτου. Ίσως να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά η εταιρεία έχει στο παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες ότι σεξουαλικοποιεί τα μακαρόνια, εξαιτίας μιας καμπάνια της που είχε το μότο «sendnoods», αναφερόμενη στα μακαρόνια (noodles), το οποίο παρέπεμπε στο sendnudes (στείλε γυμνές φωτογραφίες), γράφει η ιστοσελίδα Mashed.

Ενώ, όμως, αυτό είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν, στο παρόν υφίσταται ένα νέο «κίνημα» των καταναλωτών υπέρ της υγιεινής διατροφής. Τα μακαρόνια με τυρί, ως γνωστόνδεν αποτελούν ένα προϊόν που ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, υδατάνθρακες και θερμίδες. Υπάρχουν, βέβαια, εταιρείες που έχουν καινοτομήσει σε μια πιο υγιεινή εκδοχή του πιάτου, αλλά η Kraftδεν ανήκει σε αυτές για την ώρα. Οπότε σε αυτό το σημείο τίθεται ένα διαφορετικό ερώτημα: μήπως με αυτό το rebrandingη Kraftθέλει να δώσει την αίσθηση από κάτι νέο σε κάτι παλιό, για να προσελκύσει και παλιούς και νέους καταναλωτές;

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα